Sök

TVÅ POÄNG FÖR VH – VANN MOT KRIF HEMMA

Vimmerby jublar efter övertidsavgörandet hemma mot KRIF. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey fortsätter att vinna hemma.
Ikväll var det Blekingelaget KRIF som besegrades med 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 1–0) efter förlängning.

Första perioden blev lite av prova-på-varandra. En hel del misstag och dravel med pucken från båda lagen. Vimmerby klev på mest och bäst de första tio minuterna och skapade flera bra chanser. Lagkapten Jakob Karlsson serverade flera smörpassningar a la Gretzky när han stod bakom KRIF:s kasse men där avsluten var för dåliga.

Men det blev Jakob som spelade fram till 1–0 på en kontring. Jakob kom fram på vänsterkanten och passade över till Todd Winder som gick in i mitten och la pucken mellan benen på KRIF-keepern.

Försvarsmässigt kryper VH fortfarande hem till egna blå och som gjorde det enkelt för KRIF att komma in i VH:s försvarszon. Gästerna hade ett skott i stolpen, i övrigt var Gustav Bågenvik med riktigt bra mellan stolparna.

I slutet på perioden drog VH på sig två onödiga utvisningar, båda i anfallszonen. I andra perioden klev VH på riktigt bra – trots en man mindre. VH skapade två bra chanser i boxplay och öste sedan på i spel fem mot fem. 2–0 hängde i luften men skickligheten och fokus var inte på topp i avsluten. VH vände betydligt snabbare i andra och fick till flera långa anfall.

Gästerna försökte att kontra men utan att lyckas. Kvitteringen kom med 20 sekunder kvar när KRIF:s Andreas Nordfeldt drog på ett slagskott som letande sig in bakom en skymd Gustav Bågenvik.

VH hade 2–1 inne i slutet, genom Aku Alho – men tyvärr någon sekund försent.

2-1-målet kom

I sista akten hade VH bra kontroll, vaskade fram chanser och mycket skott. KRIF:s målvakt var mer puckstoppare, med många returer än en säker målvakt. Tyvärr lyckades inte VH utnyttjade detta.

Anton Carlsson fångade upp en retur som han slog iväg i liggande ställning – i stolpen. 30 sekunder senare, 9.41, kom 2–1 målet när Pelle Ström spelade in längs den förlängda mållinjen. Pucken tog på målvakten och gick in.

KRIF fick till en onödig kvittering efter knappt 17 minuter när VH-defensiven stod på hälarna.

Matchen gick således till förlängning och där VH avgjorde genom Lucas Jidenius efter 1.35 i förlängningen.

Sammantaget var VH väl värda två poäng. Spelmässigt var det igen fyra bra formationer som bäddade för segern och där Gustav Bågenvik gjorde sin första seriematch med helt okej resultat. Extra plus till lagkapten Jakob Karlsson som har ett otroligt spelsinne.