Sök

VIMMERBY BESEGRADE STORFAVORITEN PÅ BORTAIS

Vimmerby Hockey plockade tre poäng i den svåra bortamatchen mot storfavoriten mot Nybro Vikings. Foto: Ossian Mathiasson

Nybro Vikings målas upp som den stora favoriten till att gå upp i Hockeyallsvenskan. I kväll ställde sig Vimmerby Hockey i vägen och vann med 2–1 på bortais.

Vimmerby Hockey fortsätter att göra bra ifrån sig i Hockeyettan. I kväll blev det seger med 2–1 borta mot stora förhandsfavoriten Nybro Vikings.

Vimmerby Hockey fick en perfekt start på toppmatchen och tog ledningen efter drygt sex minuter. Pierre Gustavsson gjorde målet och spelades fram av backen Pelle Ström. Nybro utjämnade till 1–1 halvvägs in i första perioden genom backen Anton Schagerberg.

Några minuter in i andra perioden återtog Vimmerby ledningen när Olle Söderlund sköt 2–1, assisterad av Hugo Ollila.

VH tog sin första utvisning för matchen med två och en halv minut kvar att spela och Nybro begärde timeout och såg den ypperliga chansen till att få in 2–2-kvitteringen

VH stod emot hemmalagets tryck och bärgade tre poäng i den svåra bortamatchen. Vimmerby toppar Hockeyettan Södra med sina 15 poäng, lika många poäng som tvåan Mörrum.

Mer om matchen kommer senare i kväll.

Fakta

Nybro Vikings–Vimmerby Hockey 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (6.16) Pierre Gustavsson (Pelle Ström), 1–1 (11.52) Anton Schagerberg (Sebastian Borg),

Andra perioden: 1–2 (25.40) Olle Söderlund (Hugo Ollila)

Skott: 28–21 (10–3, 8–9, 10–9)

Utvisningar, Nybro: 1x2 min, VH: 1x2 min