Annons:

Sök

Annons:

BOMBEN: VSGF-målvakten klar för värsta rivalen

Robert Davidsson lämnar Virserums SGF och går till seriekonkurrenten och rivalen Åseda. Foto: Ossian Mathiasson

BOMBEN: VSGF-målvakten klar för värsta rivalen

En riktig hockeybomb har slagit ner. Virserums SGF:s målvakt Robert Davidsson kommer under nästa säsong att spela för värsta rivalen Åseda. 
– Jag förstår att många kommer vara besvikna men jag tycker ändå att jag har kört med öppna kort mot Virserum, säger Robert Davidsson.

Annons:

Robert Davidsson, 31, har vaktat målburen i Virserums SGF sedan säsongen 2015/16 och valde att tacka för sig efter fjolårssäsongen.

– Jag kände i slutet av förra säsongen att jag var färdig med Virserum. ”Alex” (Alexander Andersson), Torstensson (Karl Edgren) och Jardebrink (Markus) skulle lägga av så jag sa tidigt till Roine (Karlsson) i sportgruppen att de inte kan räkna med mig, säger Robert Davidsson.

De trodde att du skulle sluta spela hockey?

– Jag sa aldrig uttryckligen att jag skulle sluta, jag sa att jag är färdig med Virserum och att de inte skulle räkna med mig. 

"Inga hard feelings från min sida"

Nu, efter sju säsonger i VSGF-dressen, står det klart att Robert Davidsson byter klubb och skriver på för seriekonkurrenten och rivalen Åseda. 

– Åseda hörde av sig i våras. Direkt när Åseda hörde av sig pratade jag med ”Alex” (Andersson, ny sportchef i Virserum) och Roine i sportgruppen och berättade att de hade hört av sig och att jag skulle lyssna på dem. Jag ville spela med öppna kort. Jag har funderat under sommaren och när jag hade bestämt mig så hörde jag av mig till Virserum igen och sa att jag hade beslutat mig för Åseda. Det blir åtminstone en säsong till, säger Davidsson. 

Hur ser du på att det blir en övergång till rivalklubben?

– Det är absolut inga hard feelings från min sida och jag önskar Virserum all lycka till. Jag förstår att många kommer vara besvikna men jag tycker ändå att jag har kört med öppna kort mot Virserum, både när Åseda hade kontaktat mig och när jag hade bestämt mig. Förhoppningsvis kommer de flesta förstå mitt beslut även om många kommer vara besvikna. Jag känner att det blir en nytändning och det ska framför allt bli roligt att spela med Dahl (Simon) igen.

Vad tror du om årets säsong?

– Jag har inte superkoll på hur vi står oss eftersom det blir en tuff division 3-serie i år med flera division 2-lag som trillade ur i våras. Värnamo hamnade i vår serie. Om vi tar oss till alltrean lär det bli ännu tuffare. Jag hoppas på en bra säsong och att jag kommer kunna bidra till laget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: