Annons:

Sök

Annons:

KROSS I SISTA MATCHEN – VIRSERUMS TRÄNARE TACKAR FÖR SIG

Wictor Holmberg väljer efter tre säsonger i Virserums SGF att tacka för sig. Foto: Pixabay

KROSS I SISTA MATCHEN – VIRSERUMS TRÄNARE TACKAR FÖR SIG

Virserums SGF utklassade Valdemarsviks IF med 9–0 i säsongens sista match. Det var också tränaren Wictor Holmbergs sista match som i VSGF-båset. 
– Jag pratade med föreningen i fredags och tog det med laget i dag, säger han.

Annons:

Virserums SGF missade alltrean och hade som mål att vinna fortsättningsserien och plocka playoff-platsen. Dubbla förluster mot Motala AIF satte stopp för Virserums dröm och de sista matcherna har varit betydelselösa.

Säsongens sista match mot bottengänget Valdemarsviks IF blev en ensidig historia. VSGF gick på halvfart, gjorde vad man ville och vann med odiskutabla 9–0 inför 40 åskådare. 

– Vi visste att vi skulle vinna hur dåliga vi än skulle vara. Det var mycket soloprestationer och många spelare som försökte göra mål. Den tråkigaste matchen jag har varit på. Sista matchen för säsongen och den gällde ingenting. Det var så avslaget och de kom hit med tio spelare. De försökte samtidigt i 60 minuter och gick ner och täckte skott när de låg under med 0–9 med fem minuter kvar, säger Wictor Holmberg. 

Joel Stridell och Oskar Bak hittade nätet två gånger om. Övriga målgörare var Jeremy McNeil, Anton Holm, Elias Grönberg, Tanner Hildebrandt och Daniel Öhlund. Målvakten Max Fridh höll nollan och fick beröm. 

"Känner mig färdig"

Efter torsdagens 7–1-seger mot Lenhovda IF sa Wictor Holmberg att han hade bestämt sig kring sin hockeyframtid. Nu meddelar han att han slutar efter tre säsonger i VSGF:s bås. 

– Jag gjorde min sista match i Virserum idag. Jag pratade med föreningen i fredags och tog det med laget i dag. Jag har varit här i tre år nu och känner mig färdig i Virserum. 

Känner du dig hockeyfärdig också?

– Nej, det blir man aldrig men i Virserum är jag färdig. Jag ska byta jobb och vi har byggt hus så jag kommer ha ganska mycket att göra i vår och sommar. Att sitta och värva ihop ett lag igen hinner jag inte. Jag känner att jag vill kunna lägga den tiden på familjen. 

Betyder det att du står utan tränarjobb under nästa säsong?

– Det vet man aldrig. Jag har fått ett par hintar, men jag har inte bestämt mig. Nu vill jag bara lägga tid på familjen. 

Hur länge har du haft tanken på att du ska lämna Virserum efter säsongen?

– Det är en tanke som har funnits ganska länge. Jag har haft en klausul i kontraktet som tillåtit mig att gå till en annan klubb om vi inte haft något att spela för. Det var ganska nära att jag använde mig av den, men jag kände att jag ville avsluta snyggt i Virserum och det hade känts dumt att göra så mot grabbarna och föreningen. 

Nu får VSGF söka efter en ny tränare och parallellt jobba med att sätta samman nästa säsongs trupp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: