Sök

VIK FÖLL TUNGT EFTER INSLÄPPT MÅL I POWERPLAY

Anton Schagerberg gjorde mål för Västerviks IK igen, men det räckte inte till poäng. Almtuna vände 0–1 till seger med 3–1. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK ligger sist i bortatabellen med en trepoängare på 19 bortamatcher. Det blev inget trendbrott i Uppsala. Västervik släppte in avgörande målet i powerplay och förlorade med 1–3.

Efter en mållös öppningsperiod spräckte formstarke backen Anton Schagerberg målnollan efter drygt 26 minuters spel. Anton Schagerberg, målskytt i de två senaste matcherna mot Mora IK, smög upp från sin backposition, hittade luckan under armen på Almtuna-keepern Oliver Håkansson och gjorde sitt tredje mål på kort tid.

En knapp minut senare tog Almtuna timeout – och det gav önskad effekt. 18 sekunder efter timeouten åkte Isak Salqvist ut två minuter för goaltender interference.

Västervik klarade av det numerära underläget på ett föredömligt sätt och Almtuna fick aldrig till ett ordnat, uppställt spel. Almtuna kvitterade istället till 1–1 med lika manskap på isen. Anton Klint tog den oömma vägen in på mål och lyckades tråckla in kvitteringen.

Släppte in kvitteringen i powerplay

VIK fick ett ypperligt läge att kliva tillbaka i ledning upptakten av tredje perioden när Oscar Birgersson visades ut två minuter för hakning. Almtuna iscensatte en snabb kontring och Tobias Liljendahl kom fri med Pontus Eltonius när flera VIK-spelare åkte på byte.

Jakten på en kvittering blev resultatlös och Almtuna skrev segersiffrorna till 3–1. Elliot Ekmark gjorde mål i öppen bur med 28 sekunder kvar på klockan.

VIK är efter Östersunds IK:s övertygande 4–0-seger mot Tingsryds AIF ensam jumbo i Hockeyallsvenskan och har 13 poäng upp till Tingsryd på säker mark.