Annons:

Sök

Annons:

Ispremiären avklarad:

Ispremiär stod på VH:s schema under måndagen.

Ispremiären avklarad: "Fått en jäkla bra uppfattning"

Under måndagen gick Vimmerby Hockey på is i VBO Arena, efter sommaruppehållet. Träningen präglades av mycket skridskoåkning, avslut och en del kamp. Den nye tränaren, Peter "Piva" Johansson, är glad över att vara igång med sitt nya lag.
– Det är skönt att komma igång. Det är det alltid, förklarar Johansson. 

Annons:

När VH klev på isen för första gången, inför den stundande säsongen i Hockeyallsvenskan, var så gott som hela truppen på is. Oskar Lindgren, som skadat foten, är fortsatt gipsad och fick kika på träningen från sidan. För resterande spelare stod en klassisk genomkörare på schemat och "Piva" var nöjd med hur det såg ut.

– Idag var det inga taktiska inslag i träningen. Vi har inte riktigt pratat om och gått igenom hur vi ska spela än. Idag handlade det om att vi skulle komma ut och känna på det, kan man säga. Vissa spelare har precis kommit hit och så. Det är bra att komma igång och jag tycker det såg helt okej ut.

Det är en förväntansfull ny tränare som tar över VH. Det väntar en tuff säsong för laget och man är beredda på att få kämpa för varje poäng.

– Det är klart det är skönt att komma igång. Det är det alltid. Framförallt ser man fram emot att börja spela matcher. Vi har sju veckor ungefär, med träning och träningsmatcher. Det gäller att vi förbereder oss så bra som möjligt. För det blir en tuff säsong, med många svåra matcher.

"Fått en jävla bra uppfattning"

Johanssons första tid i klubben har ännu inte hunnit bli särskilt lång. Den uppfattning han fått av Vimmerby Hockey är dock bara positiv.

– Jag har fortfarande inte hunnit träffa och lära känna alla här, än. Jag vet att det är en liten och familjär klubb, vilket är trevligt. Det lilla jag har hunnit uppfatta har gjort att det känns väldigt bra. Det verkar vara bra människor runt om också. Sen är det självklart som så att klubben har saker att lära av att ta steget upp i Hockeyallsvenskan. Det vore konstigt annars, eftersom det är mycket nytt för alla här. Men hittills har jag fått en jäkla bra uppfattning av allting.

"Alla ser vältränade ut"

En av lagets allra största trotjänare, Pelle Ström, ser också fram emot den nya säsongen. Under en tid har laget tränat fys och Pelle förklarar att det fungerat bra. Han är imponerad över hur lagets fysiska status verkar.

– Fysträningen har fungerat bra, tycker jag. Vi har fått träningar från Adam (Koponen), som vi ska köra och så gäller det att se till att göra dem. Många av oss har familj och jobb vid sidan av detta, så det har handlat om att prioritera. Men jag tycker det har fungerat väldigt bra och alla ser vältränade ut.

Under måndagen gick man på is för första gången.

– Ispasset kändes bra. Det känns alltid lite ovant och stelt på skridskorna och med klubba och puck. Men man kommer in i det och det såg bra ut. Det var skönt att vi kom igång nu och att vi kan köra på direkt.

"Ödmjuka och trevliga"

Många spelare finns kvar från förra säsongen. Samtidigt har en hel del nyförvärv hämtats in. Den uppfattning som Pelle Ström fått av sina nya lagkamrater och mycket god.

– Det verkar vara ett jättegott gäng, verkligen. Alla är ödmjuka och trevliga. Det ska bli en jäkla kul resa att göra med det här laget.

"Inte de fetaste pengarna"

Pelle ser också fram emot den uppgift som väntar. Att laget kommer ställas inför svåra uppgifter råder det ingen tvivlan om, men han är ändå förvänatnsfull och taggad.

– Under säsongen ska vi alltid ha två lag bakom oss, minst. Det blir tufft, men jag känner att det ska bli en fantastiskt kul resa. Det är stort att få göra detta i min moderklubb. Att vi slår lite mer ur underläge denna säsong tror jag kan gynna oss. Det är inte världens största förening och det är små medel vi jobbar med, jämfört med många andra. Många är kvar i laget, sedan tidigare, och vet vad som gäller. Det är inte de fetaste pengarna, men vi har en drivkraft som inte många andra har.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: