Annons:

Sök

Annons:

Tilltänkta stjärnvärvningen hemma igen:

Jesper Kokkonen har gjort många säsonger i Hockeyallsvenskan och är Vimmerbys klart mest meriterade nyförvärv. Foto: Bildbyrån

Tilltänkta stjärnvärvningen hemma igen: "Blir rock´n´roll"

Sin senaste säsong i Vimmerby Hockey vräkte han in 54 poäng. Därefter har det blivit flera säsonger i både SHL och Hockeyallsvenskan. Inför Vimmerbys historiska premiärmatch mot Nybro Vikings på fredag är Jesper Kokkonen, 31, den store stjärnvärvningen.
– Hade jag inte trivts här hade jag inte varit tillbaka, säger han. 

Annons:

I mitten av 2010-talet var Jesper Kokkonen en hyllad stjärna i Vimmerby Hockey. Efter sin succé med klubben i Hockeyettan blev det spel på högre nivåer. 

Jesper Kokkonen har spelat i såväl HV71 i SHL som Västerås i Hockeyallsvenskan. Men hans mest poängrika säsonger har varit i BIK Karlskoga. 38 poäng blev det på 52 matcher under säsongen 2019/2020. 

Att han är det stora affischnamnet inför Vimmerbys historiska säsong i Hockeyallsvenskan är kanske inte så anmärkningsvärt. Han är tilltänkt spetsspelare när Vimmerby ska försöka utmana betydligt större drakar i hockeysverige.

– Det har känts bra både på och utanför isen nu under försäsongen. Sedan har vi kanske inte haft någon riktig värdemätare förutom matcherna mot Kalmar. Men vi gör framsteg, vilket är positivt, säger Jesper Kokkonen under en längre intervju med vår tidning. 

"Ungt och hungrigt lag"

Det är en tung forward med betydligt mycket mer meriter än senast han var i Vimmerby som anlänt till klubben. Han tycker det är lite synd att laget inte matchats mot svårare motstånd på försäsongen.

– Vi hade ju Tingsryd inbokade som hoppade av. Det är som det är och oavsett blir det stor skillnad när man kliver in i serien. Det är några nivåer upp och matcherna kommer oerhört tätt inpå varandra. Vi måste fokusera på oss själva, ta vara på varje träning och försöka bli bättre. 

Det är en trupp med inte jättemycket erfarenhet av Hockeyallsvenskan sedan tidigare. Hur mycket kommer du betyda?

– Såklart hoppas jag kunna bidra och ha något vettigt att säga. Jag vill visa mig från min bästa sidan. Jag vet själv hur min första säsong i Hockeyallsvenskan var. Det är inspirerade matcher hela tiden och det är lätt att ladda upp. När man spelar sina första matcher i serien ser man det som något otroligt roligt att få göra. Jag tror grabbarna här är jäkligt laddade och det ska bli kul att kliva in i den här serien med de här gubbarna. 

Hur ser du på lagbygget?

– Jag tycker det ser spännande ut. Det är mycket ungt och hungrigt och många som gör sin första säsong i Allsvenskan. Då vill man visa framfötterna. 

Satt bänkad mot Halmstad

Jesper Kokkonen har förstås följt Vimmerby, som han fick ett särskilt band till, lite extra under de senaste åren. 

– Jag har följt dem, men det har mest varit statistik och så. Jag satt bänkad och såg den sista matchen mot Halmstad i kvalserien. Stommen är ju kvar sedan min tid och det är en stark stomme som krigat på här i många år. Jag vet också att "Jagge" (Jakob Karlsson), Anton (Carlsson), Eddie (Levin) och Pelle (Ström) är bra på att ta hand om gruppen. 

För egen del då – hur blir det att hantera pressen av att vara Vimmerbys tilltänkta stjärnvärvning?

– Jag ska bara försöka spela mitt spel och ta mycket ansvar med pucken offensivt. Jag tänker att jag vill vara en viktig spelare över hela banan. 

"Ruggig rock´n´roll"

Många tippar förstås Vimmerby på jumboplatsen i Hockeyallsvenskan, vilket är sedvanligt gällande en nykomling utan hockeyallsvensk erfarenhet i överflöd.

– Det är ju det klassiska att man som nykomling tippas där nere. Jag tänker att vi får ta det som bränsle och visa på motsatsen. Jag tror vi kan kriga om en topptio-placering i alla fall. Vi ska vara framåtlutade och tro på det. Vi ska ha två lag bakom oss och siktar såklart på att spela länge den här säsongen. Det gäller att ha det kortsiktiga tänket hela vägen och ha fokus på match för match. Det kommer bli många roliga matcher.

Vilka ser du mest fram emot att få se här i Vimmerby?

– Det är alltid roligt att möta Djurgården och Björklöven, men för min del ska det bli kul att möta Karlskoga. Jag har x antal år och det ska bli kul. Sedan blir det ju roligt att folk får se de här matcherna mot storlagen i Tigerkulan. 

I premiären på fredag kväll väntar Nybro Vikings i VBO Arena. Eller Tigerkulan, som Jesper Kokkonen gärna kallar den.

– Det är länsderby och ett lag Vimmerby har stött på många gånger tidigare. Det är ett välstrukturerat lag, men jag förväntar mig ruggig rock´n´roll direkt när serien startar. Vi har fokus på vårt och ta tre poäng. 

Trivs i Vimmerby

Intresset i sin nygamla hemstad är stort, menar han.

– Det känns som att det är väldigt stort och sedan blir det en extra krydda med så många Smålandsderbyn och alla storlag som kommer på besök. Nu ska vi se till att få folk till hallen, så fyller vi Tigerkulan hela vintern och säsongen. 

31-åringen tycker också att han och familjen snabbt har hittat rätt igen. 

– Jag hade inte varit tillbaka om jag inte trivts bra här. Vårt äldsta barn trivs bra i skolan och vår yngsta börjar förskolan nästa vecka. Allt det där funkar och det är skönt.

Känner du att det kan bli Vimmerby permanent nu framöver?

– Vi trivs bra här, men sådant där vet man aldrig. Det återstår att se. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: