Annons:

Sök

Annons:

  • Nu är hallen godkänd för spel – häng med klubbchefen på en rundtur

    Andreas Zukiewicz, klubbchef i Vimmerby Hockey, i den nya XL Bygg-hyllan. Foto: Simon Henriksson

  • Nu är hallen godkänd för spel – häng med klubbchefen på en rundtur
  • Nu är hallen godkänd för spel – häng med klubbchefen på en rundtur

    Andreas Zukiewicz vid den nya ståplatsläktaren.

  • Nu är hallen godkänd för spel – häng med klubbchefen på en rundtur

    Här kommer TV4 hålla till.

  • Nu är hallen godkänd för spel – häng med klubbchefen på en rundtur

    Bredvid TV4:s utrymme är det både teknik- och säkerhetsrum.

  • Nu är hallen godkänd för spel – häng med klubbchefen på en rundtur
  • Nu är hallen godkänd för spel – häng med klubbchefen på en rundtur

    Det blir också en tydligare och mer avskild bortastå.

Nu är hallen godkänd för spel – häng med klubbchefen på en rundtur

Vimmerby Hockey kommer möta Nybro Vikings i den hockeyallsvenska premiären i morgon. På torsdagen godkändes hallen under en besiktning av Svenska Ishockeyförbundet. Vår tidning fick också en rundvisning av klubbchefen Andreas Zukiewicz. 

Annons:

Kort efter uppflyttningen till Hockeyallsvenskan stod det klart att det behövde ske saker med ishallen i Vimmerby. Annars skulle laget inte få spela i den näst högsta serien.

I början av sommaren godkände en oenig kommunstyrelse investeringarna på drygt fem miljoner kronor. Nu, med en dag kvar till nedsläpp, har Svenska Ishockeyförbundet gjort sin inspektion och besiktning.

Alla som oroat sig kan slappna av. Vimmerby får spela i hallen.

– Det var inga konstigheter, de var nöjda och det blir match i morgon. Vi hade ju en genomgång i våras och det var vissa saker de pekade på då. Dessa är fixade nu, säger klubbchefen Andreas Zukiewicz. 

Hur känner du kring hur det har blivit?

– Det som har gjorts har blivit bra. Vissa saker hade behövt göras ändå eftersom hallen varit åsidosatt i många år. Det var en del nödvändiga upplyftningar som var tvunget att ske och som hade med brandsäkerheten att göra och ingenting med Hockeyallsvenskan att göra. Men det har blivit bra med kameraplattformen och säkerhetsrummet.

"Först till kvarn"

Mest nöjd är han den nya XL Bygg-hyllan. Den gamla hyllan har fått sig ett ordentligt lyft och blivit större. För att få vara där krävs ett medlemskap och sammanlagt 100 personer kan vara där varje match. Under där finns fortfarande den gamla pubdelen kvar. 

– Tidigare var det bara 50 som kunde vara här uppe, men nu är det en hylla hela vägen. Vi har byggt om och gett fler möjligheten att kunna vara här. Det kommer vara först till kvarn som gäller. Vi öppnar 90 minuter innan nedsläpp och vill man vara säker ska man vara här tidigt. 

Är det vad du är mest nöjd med?

– Ja, den här delen blev fantastiskt bra. Det är ett riktigt lyft. Även ståplatsläktaren här nedanför blir ett lyft. Vi får också en fast säljyta i den andra änden av hallen och överlag är vi nöjda med hur det har blivit, även om det hade varit roligare att kliva in i en nybyggd arena.

"Helt okej"

I Sportbladets stora enkät pekar de flesta tillfrågade ut Vimmerby som den sämsta hallen de lär komma till.

– Det är ingen arena jämförbar med mångas andra, men givet förutsättningar är det helt okej. 

Den del där TV4 kommer hålla till har också börjat ta form och kommer vara helt färdig under fredagen. Bredvid deras utrymme finns teknikrummet, där allt ljud och ljus sköt och bortanför det blir det ett säkerhetsrum. 

Även en ny bortastå är färdig som kommer ta 150 tillresta.

– De har hängt upp näten i dag så vi kan skilja bortafansen från den vanliga ståplatsen. 

"Blir kanon där borta"

Den totala publikkapaciteten är fortsatt 1 750 åskådare.

– Men jag skulle säga att publiken kommer ha lättare att se matchen om det är 1 750 åskådare nu än tidigare. Ståplatsläktaren här nedan rymmer fler än tidigare och det är inga sittplatser som har försvunnit. 

VH kommer också sälja matchtröjor, halsdukar, mössor och så vidare i den gamla biljettkuren. 

– Vi har också flyttat led-skärmen och den blir kanon där borta. Den kommer man se från alla platser i arenan nu och det blir också ett lyft för hallen helt klart. 

Det som kommer återstå under hösten är att göra klart utbyggnaden på nedervåningen. Där ska det bli ett mediarum och dit ska också kansliet flytta. I nuläget håller kansliet till på Fabriken. 

"Känns spännande"

Att Andreas Zukiewicz skulle dra en lättnadens suck när besiktningen var godkänd och matchen bara är ett dygn bort är lätt att tro. Men det gör han inte.

– Den kommer nog först på lördag, säger han och skrattar:

– Men det känns fantastiskt och spännande. Det är en skön känsla och man märker verkligen att det är något historiskt. Jag är partist och tycker ishockey är det roligaste som finns, men många pratar hockey på stan. 

Tror du att det blir utsålt?

– Kanske. Det kommer vara väldigt mycket folk här i alla fall. För att vara säker råder jag folk att köpa biljetter. Vi är en bra bit över 1 000 sålda nu. Jag tror det blir riktigt bra drag. 

"Blir en rivstart"

Om man får klaga på något är det väl att just Nybro Vikings och Kalmar HC väntar i de första hemmamatcherna.

– Ska man vara lite tråkig ur ekonomisk synvinkel så hade man väl hellre sett lite "tråkigare" lag nu i början. Då tror jag vi hade sett bättre publiktillströmning totalt sett. Många kommer gå första matchen när det är Hockeyallsvenskan oavsett. När vi än hade mött Nybro hade det blivit mycket folk, men det blir en rivstart och extra spänning med derby direkt. 

På sikt, om Vimmerby lyckas etablera sig i Hockeyallsvenskan, måste man titta på möjligheterna för en ny arena, säger Andreas Zukiewicz. 

– Allt är möjligt tänker jag. Man måste nog vidga vyerna kring hur en finansiering ska se ut. Det behöver inte nödvändigtvis vara kommunen som bygger, utan det finns alternativ.

Att ni äger exempelvis?

– Det finns olika upplägg för det. Många SHL-klubbar har arenabolag som äger arenorna. Jag har inte satt mig in i det exakt, vi har haft rätt mycket att styra med ändå, men på sikt behöver man titta på det. Det säger sig själv, om man tittar på elitverksamheten, att vi behöver bättre förutsättningar om vi ska kunna konkurrera med klubbar som har en publikkapacitet på 10 000. 

Men han ser också möjligheter att fortsätta jobba med den nuvarande anläggningen. 

– Vi kan jobba med att bygga och få möjlighet till restaurangverksamhet under matcherna på ett annat sätt än vad vi har nu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: