Annons:

Sök

Annons:

Här är vårt tips – så slutar Hockeyallsvenskan 2024/25

Enligt våra tre reportrar kommer Vimmerby Hockey få jubla över nytt allsvenskt kontrakt. Foto: Ossian Mathiasson

Här är vårt tips – så slutar Hockeyallsvenskan 2024/25

I kväll börjar något historiskt för Vimmerby Hockey. Hemmapremiär i Hockeyallsvenskan mot Nybro Vikings. Kalmar, som gör sin andra säsong, börjar mot Tingsryd. Vi lät våra tre reportar Simon Henriksson, Ossian Mathiasson och Micael Rundberg tippa utgången i serien. 

Annons:

Simon Henrikssons sluttabell:

1) IF Björklöven

2) Södertälje SK

3) Djurgårdens IF

4) IK Oskarshamn

5) Västerås IK

6) AIK

-------------------

7) Mora IK

8) Nybro Vikings

9) BIK Karlskoga

10) Östersunds IK

-------------------

11) Kalmar HC

12) Vimmerby HC

-------------------

13) Almtuna IS

14) Tingsryds AIF

Kommentar: Glädjeplacering för Vimmerby? Vem vet. Jag tror nykomlingen kommer göra det väldigt bra i inledningen av serien. Det svåra blir förstås att klara av att leverera resultat över tid. Säg från omgång 20 till omgång 40. Men jag tror att Vimmerby kommer överraska och man har hjälp av att varken Almtuna eller Tingsryd ser särskilt vassa ut. Kalmar överraskade på många ifjol. Stor ruljans i truppen den här sommaren och vi tror man får nöja sig med en elfteplats.

Jag tror Björklöven går upp i SHL efter finaldrama mot Djurgården. Tingsryd ramlar ned i Hockeyettan. 


Ossian Mathiassons sluttabell:

1) IF Björklöven

2) Djurgårdens IF

3) IK Oskarshamn

4) BIK Karlskoga

5) Södertälje SK

6) Västerås IK

-------------------

7) Östersunds IK

8) AIK

9) Nybro Vikings

10) Mora IK

-------------------

11) Kalmar HC

12) Vimmerby Hockey

-------------------

13) Almtuna IS

14) Tingsryds AIF

Kommentar: Det är inget snack om att Björklöven och Djurgården sitter på Hockeyallsvenskans bästa trupper och får gälla som klara favoriter denna säsong. Tämligen säker på att de två lagen möts i den allsvenska finalen i vår – och Björklöven tar klivet upp i SHL. 

Att Vimmerby Hockey kommer få kämpa med näbbar och klor för att hålla sig kvar i landets näst högsta liga är ingen alltför vågad gissning. Det blir viktigt att komma ut bra ur startblocken, plocka några inledande segrar och skaffa sig en bra buffert med poäng. Jag tror att det räcker till att hålla både Almtuna och Tingsryd bakom sig. 

Jag sätter min floppvarning på Mora IK. Dalaklubben har tappat många av de ledande spelarna och den ekonomiska situationen är minst sagt alarmerande. Visst är de duktiga på att utveckla och förädla spelare, men jag tror årets säsong blir tuff. 

Säsongens stora överraskning blir Östersunds IK med dundervärvningarna av Emil Molin och Linus Videll, vilket gör att de får en bredare och mer slagkraftig offensiv. Jag sticker ut hakan och sätter dem på plats sju.

Kalmar var fjolårets överraskning efter Daniel Stolts skicklighet att sätta ihop ett slagkraftigt lag på kort tid. Nu blir det en plats i ingenmansland med Vimmerby. 

 

Micael Rundbergs sluttabell:

1) IF Björklöven

2) Djurgårdens IF

3) BIK Karlskoga

4) IK Oskarshamn

5) Södertälje SK

6) Västerås IK

-------------------

7. AIK

8. Mora IK

9. Nybro Vikings

10. Östersunds IK

11. Vimmerby Hockey

12. Kalmar HC

-------------------

13. Almtuna IS

14. Tingsryds AIF

Kommentar: Sportsligt känns det som kanske den bästa, jämnaste och mest ovissa Hockeyallsvenskan någonsin. För mig (och de flesta andra) är visserligen Björklöven och Djurgården klara favoriter, och de som har laddat på mest, men här finns åtminstone ytterligare en handfull lag som mycket väl skulle kunna knipa den där SHL-platsen.

Karlskoga har spetsat till laget som var nära att fälla Brynäs i fjol, Emil Georgsson har snickrat ihop ett spännande SSK-bygge trots ett par tunga tapp, AIK och Västerås kan mycket väl vara där, och var har vi egentligen nedflyttade IK Oskarshamn?

Mora och Nybro tror jag får svårt att vara med i racet, men de har samtidigt så pass gedigna trupper att de inte behöver oroa sig för att hamna i de nedre regionerna. Möjligtvis skulle det väl vara om Moras kraftiga ekonomiska åtgärdspaket efter mångmiljonförlusten i fjol och redan budgeterade brakförlusten detta verksamhetsår skulle ställa till det på något sätt.

De fem sista lagen är också de fem lag som på papperet har de svagaste trupperna. Östersund har ju en fantastisk spets, men med skador på ett par nyckelspelare så ser laget ytterst mediokert ut. Visst, att sätta Vimmerby på elfte plats kanske till stor del har styrts av hjärtat, men jag tror att fjolårets framgångsrecept med kontinuitet och fyra jämna linor avgör till slut. I de inledande omgångarna lär det nog handla om att inte vara överladdade, och svårigheterna kommer längre fram då man måste hålla hög kvalitet över tid. Allt annat än en kvalplats nedåt är en succé, men jag tror att man löser det.

Kalmar, som skrällde förra säsongen, ser svagare ut i år. Och ja, jag vet att man inte kan dra allt för stora växlar av försäsongsmatcherna, men där har det inte alls sett bra ut.

Ekonomiskt krisande Almtuna och Tingsryd ser svaga ut även sportsligt. Jag tror att det är Tingsryds tur att åka ur i år. Björklöven knäpper Djurgården i finalen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: