Annons:

Sök

Annons:

Locket på om vilka spelare som ställs åt sidan i VH:s allsvenska premiär

Claes Endre och William Alftberg inleder Vimmerby Hockeys allsvenska säsong med hemmamatch mot Nybro Vikings på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Locket på om vilka spelare som ställs åt sidan i VH:s allsvenska premiär

Om tre timmar spelar Vimmerby Hockey en historisk premiär i Hockeyallsvenskan. Tränarstaben vill inte avslöja vilka spelare som ställs åt sidan och inte vem som får förtroendet mellan stolparna. 

Annons:

Det har gått flera månader sedan Vimmerby Hockey tog steget upp i Hockeyallsvenskan efter en smått osannolik avslutning på kvalserien. I kväll är det dags för Vimmerby Hockey att göra debut i landets näst högsta serie.

– Det har vi väntat länge på efter en lång försäsong. Det är en sak att spela försäsongsmatcher och en helt annan sak att spela tävlingsmatcher. Det ska bli otroligt kul med premiär och göra det mot Nybro. Det är mycket som känns jäkligt roligt i dag, säger VH:s assisterande tränare Björn Tholander Olsson. 

Vimmerby har vunnit sex av sju matcher under försäsongen och kommer till premiären mot Nybro med en god känsla. 

– Jag tycker att vi har satt det vi ska sätta och genomförde senaste matchen mot Kalmar på ett väldigt bra sätt. Vi fick många bra svar och sedan är det givetvis så att vi ska prestera under 52 kvällar eller eftermiddagar framåt. Det kommer gå upp och ner, men jag tycker att vi har kommit så pass långt som vi borde. Det finns alltid saker som vi kan utveckla i spelet, powerplay, boxplay och individuellt.

Vad säger ni i laget om hockeyintresset som finns i staden inför denna historiska premiär?

– Alla som har varit här tidigare vet att det finns ett hockeyintresse här och de tar det på ett väldigt bra sätt. De nya har uppmärksammat att det snackas hockey. Jag tror att alla är fokuserade på det som ska ske i kväll. Det gäller att försöka njuta av att det samtidigt som det är ett jobb som ska göras. 

"Finns ingen anledning att göra det"

Vimmerby har alla spelare tillgängliga, vilket betyder att några spelare får följa matchen från läktaren. 

– Det är en härlig konkurrenssituation. Det är ganska ovanligt att man har alla att tillgå. Det brukar alltid vara någon sjukdom eller skada, men alla är friska och hela, säger Tholander Olsson. 

Huvudtränaren Peter ”Piva” Johansson vill inte berätta vilka spelare som ställs åt sidan.

– Det finns ingen anledning att göra det, säger ”Piva”. 

Han vill inte heller avslöja om det blir Claes Endre eller Robin Christoffersson mellan stolparna. 

– Det blir någon av dem. Det bjuder vi inte på sådana här dagar, säger ”Piva”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: