Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Poängstark forward öppnar för fortsatt spel i VSGF

Virserums SGF ser ut att kunna få nyttja poängstarke forwarden Simon Dahl i vinter. Foto: VSGF

Poängstark forward öppnar för fortsatt spel i VSGF

Simon Dahl hade tänkt sluta spela ishockey. Nu öppnar den 33-årige forwarden för fortsatt spel i vinter. . 
– Efter att de tog kontakt med mig kände jag att det blev sugen, säger poängsprutan.

Annons:

Efter tre säsonger i Åseda IF återvände spetsforwarden Simon Dahl till Virserums SGF mitt under förra säsongen och bidrog i allra högsta grad till att klubben gick till kvalserien mot division 2. 

Den 33-årige forwarden var efter kvalseriens slut inställd på att lägga skridskorna på hyllan. Nu öppnar han upp för att spela med VSGF under kommande säsong. 

– Jag hade bestämt mig för att sluta, men det har jag ju sagt nio år i rad. Den här gången trodde jag verkligen att det var över. Virserum ringde för tre veckor sedan och det gjorde att jag blev sugen. Jag började träna på egen hand för att förbättra min kondition och gick på is i torsdags, säger Simon Dahl. 

Avvaktar med att fatta beslut

Virserum spelar sin sista träningsmatch borta mot Eksjö HC i morgon. 

– Tanken är att jag ska vara med då.

Betyder det att du är med i premiären mot Nässjö på söndag?

– Det är inte alls säkert. Jag måste känna var jag står någonstans. Känner jag att jag inte är 100 i morgon så har jag svårt att se att jag kommer vara 100 på söndag när serien drar igång. Om jag ska vara med ska jag vara den bästa versionen av mig själv och det tror jag inte att jag är på tre ispass. Jag vill gärna komma igång innan jag tar något beslut om jag överhuvudtaget kommer spela eller inte. Det var jäkligt kul att träna i torsdags och det bådar ju gott för någon slags framtid inom hockeyn. 

Vad lutar det åt?

– Hade du frågat mig för två månader sedan hade det varit 100 procent nej. Med tanke på den fysiska status jag har nu så känner jag att det är alldeles för lite och att jag behöver ha några veckors träning i mig innan jag tar något beslut. Jag vill inte skriva på något för att sedan känna att jag inte pallar detta rent fysiskt. Jag vill göra det rättvist både för mig och Virserum innan jag tar beslut. Dörren står helt klart öppen och vi får se vad som händer. 

Tror du att du spelar söndagens premiär mot Nässjö?

– Jag tänker att det kommer avgöras i morgon och jag får se hur det känns på matchen. Jag har bara gjort ett ispass och då var jag knappt levande när jag åkte hem. Jag får känna på det i morgon och fundera lite efter det. Det är inte omöjligt, men det är inte helt säkert heller. 

"Alldeles för bra för division 1"

Skulle VSGF få Simon Dahl in i truppen och placera honom tillsammans med Martin Pärna, spetsvärvningen från allsvenska nykomlingen Vimmerby Hockey, har de två spelare som kommer vräka in poäng.  

– Pärna är alldeles för bra för division 3. Får man chansen att spela med honom finns alla möjligheter till att vi gör det bra tillsammans. Sedan är det givetvis ett helt lag som ska göra det. Det är fantastisk hockeyspelare och på den här nivån kommer han vara outstanding. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: