Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Holmberg tillbaka i VSGF med värdefull erfarenhet

Wictor Holmberg var med och förde upp Vimmerby Hockey i allsvenskan i våras. Nu blir det en återkomst till Virserums SGF och årets säsong inleds med hemmamatch mot Nässjö på söndag. Foto: Ossian Mathiasson

Holmberg tillbaka i VSGF med värdefull erfarenhet

Wictor Holmberg firade historiskt allsvenskt avancemang med i Vimmerby Hockey i våras. Nu är 33-åringen tillbaka i rollen som huvudtränare för Virserums SGF. 
– Nu får man det bästa av två världar, säger VSGF:s nygamle huvudtränare. 

Annons:

Wictor Holmberg var under den gångna säsongen assisterande tränare till Hampus Sylvegård i Vimmerby Hockey. Där var han med och skrev historia i och med Vimmerbys sensationella uppflyttning till Hockeyallsvenskan.

Sejouren i Vimmerby blev ettårig och Wictor Holmberg återvänder till Virserums SGF med värdefull kunskap. 

– Säsongen i Vimmerby har betytt väldigt mycket på alla plan. Det var en fantastisk miljö att jobba i och jag hade enorm stöttning från Pelle (Johansson, sportchef i VH). Han var nere varje dag, bollade med oss, kollade hur vi mådde och såg till att allt funkade. Allt runt omkring laget var också mycket proffsigare, säger Wictor Holmberg. 

Hur upplevde du uppflyttningen till Hockeyallsvenskan?

– Det var smått otroligt, men med lite distans var vi från dag ett tydliga med vad vi ville och vad vi trodde på om oss själva. Jag tror inte att någon i laget är jättechockad, det var ju vår målsättning. Sedan uttalar man inte den utåt så tydligt, men internt fanns den där och det var det vi jobbade mot. Hade vi inte haft det så hade vi kanske åkt ut i semifinal igen. Alla ville och drog åt samma håll. 

Hur gärna hade du velat vara kvar och följa med VH upp i Hockeyallsvenskan?

– Både ja och nej. Nu får man det bästa av två världar. Jag har hockeyn och väldigt mycket tid hemma i och med att jag blev pappa i våras igen. Det är klart att det hade varit häftigt, men jag känner inte att det var rätt tajming. Jag har många år kvar som hockeytränare och behöver inte ha så bråttom. Jag har fått förfrågningar från klubbar högre upp och känner att intresset finns. Gör jag det bra här så kommer det komma det fler chanser, det är jag övertygad om.

Var det givet att återvända tillbaka till VSGF?

– Nej, det fanns lite annat som jag funderade på. Men i slutändan blev det bäst med Virserums SGF om man kollar rent resemässigt och tiden som jag har hemma. Det tar sju minuter från hemmet till hallen i Virserum. Det är nära och bra och faller bra ut. 

Tunn trupp i VSGF 

Virserums SGF inleder en ny säsong i division 3 med hemmamatch mot Nässjö HC på söndag.

– Just nu får vi se vilket lag vi kan ställa på benen. Vi har många sjuka och många skadade, säger han och fortsätter:

– Vilgot Karlsson skadade sig på jobbet och opererade sig i torsdags. Vi får se hur länge han blir borta. En ny kille som vi inte har presenterat än har gjort en ögonbehandling i veckan och är redo från och med måndag. Theo Karlsson är småskadad och Jonathan Johansson har varit sjuk i veckan. 

VSGF kommer till spel med en trupp som är tunnare i jämförelse med tidigare år. 

– Det är medvetet som vi har en ganska bantad trupp. Vi har 15 spelare på kontrakt och det gör att vi blir känsliga mot skador och sjukdomar. Vi har sagt att vi får vara nöjda om vi kan hålla truppen till tio forwards och sex-sju backar. Det är bättre att lägga mer på speltid på spelarna som förtjänar det. 

Vad ser du att det finns för risker med en tunn trupp?

– Vi vet att vi är känsliga mot skador och sjukdomar. Vi jobbar på en lösning som jag hoppas blir klar i dag så att vi kan få in ett par gubbar som vi kan ringa in vid behov. 

VSGF har lånat in Elof och Erik Einarsson från Åseda till söndagens seriepremiär. 

– Vi får se om det blir längre lån eller om det blir då och då. Det är upp till Åseda. Jag har gärna med dem så mycket det går, helst varje match. Det är poängspelare och man ser att det finns offensiva kvaliteter. De skapar mycket, vågar hålla i pucken och hittar lösningar.

Ingen Pärna eller Dahl i premiären

VSGF:s spelande assisterande tränare Martin Pärna kommer inte till spel på söndag. Den tilltänkta stjärnvärvningen spelar tre matcher på ett tryout-kontrakt med danska Fredrikshavn White Hawks denna vecka. 

– Han har en klausul i sitt kontrakt som ger honom möjlighet att lämna om en utländsk klubb dyker upp. Det var en chansning jag gjorde när jag signade honom och vi får se om han går förlorad eller om han kommer tillbaka. Vi lär få besked ganska snabbt efter söndagens match. Då får vi se om han kommer tillbaka eller om jag ska trycka på knappen för ersättaren. 

VSGF har en ersättare som sitter redo om Pärna lämnar för spel utomlands. 

– Om Pärna lämnar kommer den här spelaren in som både spelare och assisterande tränare. Man kan säga att han kommer ersätta Pärna rakt av. Det finns bara utrymme för den här spelaren om Pärna lämnar. Helst av allt vill jag att Pärna kommer tillbaka. 

Simon Dahl, poängsprutan som skulle ha spelat tisdagens träningsmatch med VSGF, är sjuk och lär missa premiären. 

– Han har blivit lite bättre, men han har fortfarande ont i halsen. Jag räknar inte med honom till premiären. 

Virserums målsättning är att ta en topp två-placering i grundserien och avancera till alltrean.

– Får vi tillbaka Pärna, plockar in Dahl och fyller den sista platsen med en annan spetsspelare känner jag att det borde vara ett rimligt krav att gå till alltrean. På söndag är vi utan dem, men det finns andra spelare som kan kliva fram. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: