Annons:

Sök

Annons:

Målnollan spräckt – nu ställs Levin mot IKO: ”Skönt att få det överstökat

Eddie Levin gjorde mål mot IF Björklöven i fredags. I morgon kväll kommer IK Oskarshamn på besök. Foto: Ossian Mathiasson

Målnollan spräckt – nu ställs Levin mot IKO: ”Skönt att få det överstökat"

Mållös i de sju första matcherna i Hockeyallsvenskan. Mot IF Björklöven spräckte Eddie Levin sin målnolla.
– Jag gillar att göra mål så det är alltid skönt att få det överstökat, säger han. 

Vimmerby Hockey väntar alltjämt på säsongens första trepoängare och kommer till morgondagens hemmamatch mot IK Oskarshamn med tre raka förluster efter att ha förlorat mot Mora, AIK och Björklöven.

I majoriteten av matcherna har Vimmerby stått upp bra spelmässigt, men det som ställer till det är att de blir tillbakatryckta och inte kommer ur motståndarlagets grepp och att powerplay-spelet inte kommit igång.

Offensiva hotet Eddie Levin tycker att Vimmerby är på rätt väg. 

– Jag känner verkligen att det börjar ta sig. Jag tror att många, även jag, känner att man har börjat lära sig hur det funkar i Hockeyallsvenskan. Det funkar inte att ha de här dipparna som vi har haft i matcherna. Vi har kollat mycket video om vad vi har gjort bra när vi inte har haft dipparna och vad vi gör när vi har dipparna. Dippar i matcher kommer man ha, men det handlar om att minska dem, säger Eddie Levin och fortsätter: 

– Vi har spelat flera tajta matcher och det är dipparna som har kostat oss poäng. Får vi bukt på dipparna tror jag att vi kommer ha större chans att vara med på riktigt i tredje perioden än hela tiden behöva jaga. 

Målnollan är spräckt

Eddie Levin spräckte sin målnolla i fredagens hemmamatch mot serieledaren IF Björklöven efter att ha gått mållös från de sju inledande matcherna. 

– Självklart var det skönt att få göra mål senast. Man säger alltid att man inte går runt och tänker på det, men det gör man. Speciellt som forward är det alltid skönt att få en etta i kolumnen oavsett hur det ser ut.

I Anton Carlssons skadefrånvaro har olika spelare spelat tillsammans Eddie Levin och Jakob Karlsson i förstakedjan. Nu senast var det Martin Pärna som fick chansen.

– Det är en väldigt offensiv och skicklig spelare.

"Kan inte säga att jag var delaktig"

Vimmerbys kommande uppgift är ett länsderby hemma mot IK Oskarshamn, en klubb som Eddie Levin har ett förflutet i. Han spelade i IKO som junior och fick göra 24 matcher för klubben i Hockeyallsvenskan säsongen 2018/19. 

– Jag trivdes väldigt bra i Oskarshamn. Jag har fortfarande många kompisar i staden och min flickvän är därifrån. Det är klart att det blir en speciell match.

Vad minns du från tiden i Oskarshamn?

– Det var till Oskarshamn jag flyttade när jag flyttade hemifrån för första gången. Jag har många roliga minnen från ungdomsåren i IKO. Jag fick möjligheten att vara med och gå upp med Oskarshamn i SHL då jag hade kontrakt och spelade 24 matcher. Man kan inte säga att jag var delaktig i uppflyttningen, men jag fick vara med. 

"Kommer nog bli ba tryck"

Den efterföljande säsongen var Levin utlånad från IKO, då nykomling i SHL, till HV71:s J20-lag innan han hamnade i Krif Hockey i två år. Nu går 24-åringen in på sin tredje säsong i Vimmerby Hockey och ser fram emot morgondagens match i VBO Arena. 

– Det kommer bli jättekul. Jag gissar på att de (IKO) har mycket fans som reser hit och det kommer nog bli bra tryck i hallen i morgon. 

Vad vet du om IKO som lag?

 

– Zion (Nybeck) spelade jag tillsammans med i HV71 och Svenningsson (Filip) var med när IKO gick upp och Rydén (Tomas) känner jag. De har också värvat ett amerikanskt landslag. Mer än det känner man väl inte igen. 

IK Oskarshamn kommer från SHL och Vimmerby Hockey från Hockeyettan. Nu ställs de två länslagen mot varandra i Hockeyallsvenskan. 

– Det är väl det roliga med hockey, att det kan svänga snabbt och att man kan få möta lag som man kanske inte är van vid att möta eller ska möta. Det kanske låter hårt, men det är lite så. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: