Annons:

Sök

Annons:

Viktig vecka för VH inleds i kväll:

Peter "Piva" Johansson och hans Vimmerby Hockey går in en viktig vecka. Den inleds med bortamatch mot Tingsryd i kväll. Foto: Bildbyrån

Viktig vecka för VH inleds i kväll: "Skulle ljuga om jag sa nåt annat"

Vimmerby Hockey går in i en viktig fas av Hockeyallsvenskan. Fyra matcher väntar på åtta dagar – samtliga mot de fyra lag som ligger runt VH i botten av tabellen.
– Jag skulle ju ljuga om jag sa något annat än att sex poäng på helgens två matcher skulle sitta fint, säger tränaren Peter ”Piva” Johansson inför kvällens bortamatch mot Tingsryd.

Annons:

Sedan segern mot Djurgården har Vimmerby fyra raka förluster. Dock är det idel topptippade lag man har mött (Mora, AIK, Björklöven och Oskarshamn), och i de flesta av dessa matcher har man inte varit långt ifrån att skaka om motståndarna rejält.

I förrgår föll man med uddamålet hemma i derbyt mot IK Oskarshamn. VH vann skotten med 30-23, men en svag start med 0-2-underläge i den första perioden, en storspelande Tomas Rydén i bortakassen samt stolpar och ribba förstörde kvällen för Vimmerby. Målen man åkte på bakåt var också lite för enkla; en spelvändning efter pucktapp, en straff och så mål i tom kasse i slutet av matchen.

"Får inte betalt"

– Mot Oskarshamn tycker jag att vi inte får betalt för det spel vi presterar och de chanser vi skapar. Vi var värde tre poäng i den matchen, men i stället blir det noll. Jag tycker att vi varit bra i spel fem mot fem i de sista tre matcherna och vi tar kliv hela tiden, säger VH-tränaren Peter ”Piva” Johansson.

På frågan om alla de hedersamma förlusterna mot tippade topplag är frustrerande eller stärkande, skrattar ”Piva”.

– Man är väl lite dum i huvudet, men jag tycker det är klart frustrerande. Samtidigt känner vi ändå att vi gör många bra saker och inte på något sätt blir totalt utspelade som alla trodde inför säsongen. Det är viktigt att hålla huvudet högt och tro på det vi gör – inse att vi faktiskt är ganska bra. Om vi bara fortsätter göra det vi ska, så kommer också saker börja gå med oss.

Var ser du möjlighet till förbättring?

– Det gör jag i det mesta, men framför allt måste vi få i gång vårt powerplay. Vi har tränat massor på det, men emellanåt känner jag att det kanske är bättre att helt skita i det, att inte sätta sådant fokus på spelet i numerärt överläge för att få det att lossna. Men helt klar duger ju inte att göra mål i sex procent av de numerära överlägena, som vi ligger på nu. 15-20 procent är minst vad man ska ligga på, och om vi hade gjort det så hade vi också haft fler poäng. Så enkelt är det.

Viktig vecka börjar i kväll

Nu går trettondeplacerade Vimmerby in i en fas där matcher väntar mot de lag som befinner sig i de nedre regionerna av tabellen tillsammans med VH, och i de flesta fall också på förhand var tippade att ligga där nere.

I dag och i morgon väntar bortamatch mot jumbon Tingsryd och hemmamatch mot elvan Östersund. På onsdag är det hemmamatch mot tian Västerås och två dagar senare väntar tolvan Almtuna borta.

– Det är inte nu serien avgörs, men jag skulle ju ljuga om jag sa något annat än att sex poäng på helgens två matcher skulle sitta fint. Men det blir tuffa matcher mot lag som är i samma läge som vi, säger ”Piva”.

Dina tankar om Tingsryd i kväll?

– Ett hårt arbetande lag som är i samma sits varje säsong, men alltid hittar vägar att hålla sig kvar och vinna matcher. De har en del spelare som är vana att spela i lag som inte vinner så mycket, och det kan vara värdefullt. För vår del är det viktigt att fortsätta det vi har gjort de senaste matcherna – att spela enkelt, vinna kamperna, få momentum och längre anfall.

Hur är läget i truppen?

– Det är bara Anton (Carlsson) som saknas. Oskar Hassel har varit sjuk men är tillbaka, och målvakten Claes Endre är tillbaka efter skada.

Lagom till kvällens match har Tingsryd gjort klart med ett starkt offensivt lån från SHL. Det handlar om 19-årige forwarden Arvid Westin från Linköping, som planeras att vara kvar i TAIF resten av säsongen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: