Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbysonen Karlsson tar över krisklubben – lagom till matchen mot moderklubben

Vimmerbysonen Eric Karlsson tar över Västerås lagom till matchen mot Vimmerby. Foto: Aron Broman/Bildbyrån

Vimmerbysonen Karlsson tar över krisklubben – lagom till matchen mot moderklubben

Det har varit några omvälvande dagar för Vimmerbysonen Eric Karlsson. Hans kollegor har fått sparken och nu ska han själv vara tillförordnad huvudtränare för krisande Västerås IK.
– Tyvärr funkar branschen så här, men jag är väldigt ledsen för deras skull, säger 31-åringen.

Eric Karlsson har varit hockeytränare i många år trots att han ganska nyss passerade 30 år. Faktum är dock att han varit med om det här ett par gånger tidigare. 

2017 sparkade Vimmerby Hockey Jeff Hällegard och då fick just Eric Karlsson ta över huvudtränaruppdraget. 2021 fick Mats Lusth sparken som tränare för Karlskrona HK. Vimmerbysonen, som då ledde J20-laget, blev uppkallad och hade sedan olika roller i KHK:s bås under flera års tid. 

På måndagen meddelade Västerås, som bara tagit åtta poäng i Hockeyallsvenskan, att man sparkar huvudtränaren Karl Helmersson och Örjan Lindmark. Däremot blir Eric Karlsson kvar och han blir ny tillfällig huvudtränare.

– I Vimmerby var det en liknande situation, men i KHK kallades jag upp från J20. Tittar man på Vimmerby blev utfallet jäkligt bra och vi gick längre än Vimmerby någonsin hade gjort då. I Karlskrona blev det katastrof. Men det är klart att det är speciellt. I det här läget är det en fördel att jag har en bra relation med laget och bra respekt bland spelarna, säger huvudpersonen själv.

Den tidigare Vimmerbytränaren är emellertid tydlig med hur han känner kring den uppkomna situationen.

– Först och främst är jag jätteledsen över det här. Det är mina två närmaste kollegor som jag har jobbat ihop med i över ett år. Det är två väldigt bra personer och de har gjort allt som står i deras makt för att få det här på rätt köl. Jag är väldigt ledsen för deras skull, men tyvärr funkar branschen så här. 

"Inte varit bra nog"

Själv fick han beskedet sent under söndagskvällen.

– Jag fick veta att jag skulle vara kvar och driva dagens träning. Exakt hur det skulle se ut var inte utkristalliserat då, men har blivit det under dagen.

Vad säger du själv om er inledning?

– Det har inte varit bra nog. Jag tycker vi startade med fyra bra prestationer och där borde vi fått med oss mer. Kalmar borta blev en vändning och därefter har vi tvivlat på oss själva, vårt system, vårt spel och de individuella prestationerna har inte varit tillräckliga. Vi har inte förtjänat mer de senaste matcherna. 

Hur länge Eric Karlsson kommer leda Västerås är oklart. Det figurerar redan uppgifter om olika tränare som klubben kontaktat.

– Det är speciellt att inte veta vad som händer och jag vet bara det som är ute offentligt. Jag går in i det här med stor ödmjukhet, men är superladdad att driva laget här och nu. Jag tror på gruppen och med rätt fokus, om vi inte blir för spretiga, så kommer det bli bättre och bättre. Nu handlar det om att mentalt bygga energi, tillit till gruppen och spetsa den dagliga verksamheten. Vi behöver också förbättra spelet utan puck först och främst. Det får inte bli för stort nu, utan det handlar om att ledas i en riktning tillsammans. 

Möter Vimmerby – direkt

Tajmingen är onekligen spännande i sammanhanget. Västerås första match efter att ha sparkat sina tränare är borta mot Vimmerby nu på onsdag.

– Självklart är det mer speciellt med Vimmerby än något annat lag, det kommer man aldrig ifrån. Det är en speciell känsla att stå i bortabåset mot sin moderklubb, men det är inspirerande och jag hoppas att vi kan få en prestation som är mer stabil. 

Vad tänker du om Vimmerby?

– Det jag har sett så har man presterat bra i många matcher, men inte haft effektiviteten riktigt. Det är viktigt på alla nivåer, men inte minst i Hockeyallsvenskan. 

Är du överraskad över hur Vimmerby klarat sig?

– Både ja och nej. Att en nykomling börjar med några pigga segrar i början är inget ovanligt, men av det jag har sett spelmässigt kommer man klara sig bra. Sedan handlar det om att orka hålla nivån uppe i 52 omgångar och ta poäng de gråa dagarna. Men de har en bra grund och jag är inte jätteöverraskad hittills. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: