Annons:

Sök

Annons:

Profilen från Virserum efter avancemanget: ”Svårt att föreställa sig”

Per Svensson var med och spelade upp Timrå i SHL. Foto: Bildbyrån

Profilen från Virserum efter avancemanget: ”Svårt att föreställa sig”

Virserumssonen Per Svenssons dröm slog in. I går var han med och spelade upp Timrå IK till SHL.
– 
Det är underbart, säger Per Svensson till hockeysverige.se.

Annons:

32-årige Per Svensson har spelat närmare 500 matcher i Hockeyallsvenskan, de allra flesta av dem i Almtuna IS. Till den här säsongen bytte han till Timrå IK - ett beslut han inte ångrar i dag.

I går var den Hockeyallsvenska profilen med om att spela upp TIK till SHL efter 5-0 hemma mot Björklöven. Timrå har en urstark säsong bakom sig och i finalspelet hade Björklöven egentligen aldrig någon chans och Per Svenssons lag vann med 4-1 i matcher.

– Det är underbart. Det var den här bilden man målade upp i huvudet innan man gick in i säsongen. Att få göra det mot "Löven", som vi delat favoritskapet med, känns för jäkla underbart, sa Per Svensson till hockeysverige.se strax efter att avancemanget var i hamn.

"Sätter tonen"

Att Virserumssonen är belåten med klubbytet är förstås lätt att förstå en dag som denna.

– När man kommer hit och blir så väl omhändertagen i gruppen, i hela föreningen...det sätter tonen från start. Det känns så jäkla underbart, säger han.

Bara åtta supportrar fick chansen att se den avgörande matchen på plats. Men Per Svensson lyfte ändå fram lagets supportrar och framförallt det stora stödet under hela säsongen.

– Det var svårt att föreställa sig hur det skulle kännas, speciellt en sån här säsong. Man skulle vilja ha fansen här. Men skulle jag få chansen att stanna kvar här och spela nästa säsong inför de här fansen...så mycket som de betytt alltså. Vi har sålt över 50 000 stödbiljetter. Idag var det över 4000. Det var ju vad "halva potten" var i Uppsala (Almtuna, reds. anm). Intresset här är så jäkla härligt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: