Annons:

Sök
Härlig debutsäsong för Adelinn – tog bronsmedalj i Bilcross-SM

Adelinn Westerling gjorde en härlig debutsäsong i Bilcross-SM. Foto: Privat

Härlig debutsäsong för Adelinn – tog bronsmedalj i Bilcross-SM

Med minsta möjliga marginal och för första gången utanför damfinalen lyckades Adelinn Westerling, Vimmerby, ta hem bronsmedaljen i Bilcross SM.
Johan Svensson, Hummelstad, hade en kanondag mellan regnskurarna och gick till superfinalen - där bilen stannade redan på startrakan.

Annons:

Den sista deltävlingen i Bilcross SM avgjordes på Tabergsbanan utanför Jönköping idag. En final som bjöd på en hel del dramatik.

Det som ställde till mest bekymmer var det växlande vädret, stundtals spöregn och stundtals uppehåll. De gjorde att underlaget skiftade från mycket halt till nästan perfekt och det gjorde att tiderna varierade med flera sekunder.

Daniel Hulken Samuelsson från Sunne, som jagade andraplatsen i huvudtävlingen, hade maximal otur och hamnade i regnskurarna i sina samtliga tre kvalheat. Det gjorde att han inte tog sig till final och även tappade andraplatsen totalt.

För blött och kladdigt

Adelinn Westerling hade ingen bra dag. Adelinn har tagit sig till damfinalen i de övriga fem deltävlingarna men idag fick hon se damfinalen från åskådarplats. Regnet ställde till det för Adelinn. Men eftersom deltagarna får räkna bort en av de sex deltävlingarna så gjorde Adelinn en kalkyl över läget.

– Om jag räknat rätt så behåller jag tredjeplatsen totalt. Visst är jag missnöjd att jag inte gick till final idag men jag helnöjd med att köra hem bronset, säger Adelinn.

– Det var för blött och kladdigt idag och det passade inte mig.

Johan fick stopp i superfinalen

Johan Svensson, Hummelstad, hade å andra sidan uppehållsvädret på sin sida och inledde med 10:e bästa tiden i första kvalomgången, var snabbast i den andra omgången och redan här säkrade han en plats i Superfinalen. I den tredje kvalomgången tog Johan inga risker i det blöta underlaget utan tog sig runt de tre varven.

Men så hände det som inte fick hända i Superfinalen. Bilen stannade efter 30 meter och Johan slutade sexa i finalen.

– Växellådan pajade och det kändes bittert efter en annars bra dag. Med distans så är jättenöjd med sjätteplatsen i superfinalen och körningen i mina två första kvalheat, sa Johan Svensson.

Timmo Helgesson, Totebo, hade också en bra kvaldag och gick direkt till B-final. Tyvärr hände något med Timmos Opel Astra – det ryktades om motorras – han kom inte ens ut till start i B-finalen.

Johan Klingstedt, Silverdalen, hade också en bra dag och gick till D-final där han slutade trea. Richard Klingstedt, Vimmerby, började riktigt bra och hade åttonde bästa tiden i första kvalomgången. Men sedan förstörde regnet resten av dagen för honom.

Dagens två eleganter

Dagens eleganter på Tabergsbanan var dels vinnaren i huvudklassen, Mikael Thiman från Mantorp. Han har kört oerhört bra i sin Volvo 245 de senaste tävlingarna. Det är ytterst ovanligt att en bakhjulsdriven bil vinner huvudtävlingen men Thiman gjorde det med marginal – över dagens andra elegant, Camilla Wernersson, Linköping.

Camilla har haft time out från Bilcrossen den här säsongen, men gjorde comeback idag. En comeback med mycket mersmak. Camilla var givetvis snabbaste tjejen och hon gick till både damfinal och C-final. Hon hoppade över damfinalen och fokuserade på huvudtävlingen. Camilla vann C-finalen och gick upp till B-finalen – som hon också vann och gick till Superfinalen.

Hon lovade i princip efter tävlingen att hon ska satsa på Bilcross SM nästa säsong igen.

– Jag har kört fyra folkracetävlingar i år men att köra Bilcross är något helt annat. Här är det tiden som gäller så man behöver inte sitta och titta i backspegeln. Det är mycket roligare, sa Camilla Wernersson i intervjutältet.

Den definitiva totalställningen, med en tävling borträknad, finns ännu inte tillgänglig.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: