Annons:

Sök

Annons:

VMS-föraren vann sin klass för andra året i rad – här är kalendern för 2024

Peter och Kjell Fransson (längst till höger) vann klassen Appendix K i Svenska Rallycupen och tog emot sina priser vid helgens prisutdelning i Katrineholm. Foto: Privat

VMS-föraren vann sin klass för andra året i rad – här är kalendern för 2024

För andra året i rad vann Vimmerby MS-föraren Kjell Fransson sin klass i Svenska Rallycupen. 
– Det har varit en fantastisk säsong, säger han efter helgens prisceremoni i Katrineholm.

Annons:

Kjell Fransson har haft fokus på Svenska Rallycupen 2023 och svarade för en kanonsäsong i klassen Appendix K, en internationell och historisk rallyklass, med fyra segrar, en tredjeplats och en femteplats.

– Det har gått som tåget och vi var klara segrare redan innan sista deltävlingen. Det har gått riktigt, riktigt bra, säger Kjell Fransson. 

Han tog en jordskredsseger i klassen med 103 poäng på sex deltävlingar och var 53 (!) poäng före tvåan Peter Johansson från SMK Nyköping.

– Det skenade i väg och det har gått bra den här säsongen. Det är andra året på raken som vi vinner den här klassen i Svenska Rallycupen, säger Kjell Fransson. 

Prisceremoni i Katrineholm i helgen

Det har varit i genomsnitt 20 deltagande ekipage på de sex deltävlingarna. Den sjätte och avslutande deltävlingen, Marknadnatta, arrangerades av Västra Östergötlands MK den 21 oktober.

Kjell Fransson har haft sonen Peter Fransson som kartläsare på alla deltävlingar. 

– Vi vill åka notat och det är jättefina tävlingar i den här cupen. Jag och Peter trivs ihop i rallybilen. Vi är vinnarskallar båda två och pratar inte så mycket med varandra i bilen utan vi gör vårt jobb, säger han.

Klubbkamraten Morgan Olsson kom trea i samma klass som Kjell Fransson och Victor Karlsson slutade trea i trimmat tvåhjulsdrivet. 

– Han har satsat på SM och bara kört två av sex deltävlingar. Det har gått så pass bra att han kom totaltrea på de två deltävlingarna.

Ett 30-tal förare tog emot sina priser för säsongen i Svenska Rallycupen i Katrineholm i lördags. 

– Priset för segraren var några tusenlappar i kontanter plus presentkort och pokaler. Det betalar inte säsongen, men det är i alla fall ett plåster på såren.

Emiltrofén fortsätter i Svenska Rallycupen

Kalendern för Svenska Rallycupen 2024 presenterades i samband med prisutdelningen. I år var första gången som Vimmerby MS hade en deltävling (Emiltrofén) i Svenska Rallycupen och det står nu klart att det blir en deltävling i Vimmerby även 2024. Emiltrofén arrangeras den 31 augusti och blir den fjärde och näst sista deltävlingen i Svenska Rallycupen. 

Kjell Fransson har ställt in siktet på att köra Svenska Rallycupen i ett år till. 

– Det är självklart. Vi har börjat plocka ner bilen och ska göra en ordentlig renovering. Vi ska åka så mycket som tid och plånbok räcker till. Peter kör rallycross i supercupen och där vill jag vara med. Tanken är också att mitt barnbarn, Pierres son Ludvig, ska börja med ungdomsrally i Svenska Rallycupen när han fyller 16 år i maj.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: