Annons:

Sök

Annons:

Årets höjdpunkt väntar för Ludvig Fransson: ”Siktar på att vinna”

Ludvig Fransson vann L-A:s minnesrace i Vimmerby. Kan han göra om bedriften i Semesterracet? Foto: Stefan Härnström

Årets höjdpunkt väntar för Ludvig Fransson: ”Siktar på att vinna”

Förra året tog sig Hultsfredskillen Ludvig Fransson något överraskande till juniorernas A-final i Semesterracet. I år nämns han med en helt annan respekt på förhand och han har dessutom satt upp en skyhög målsättning.

 

– Det är en väldigt speciell tävling med mycket prestige. Jag siktar på att vinna, säger Ludvig Fransson.

Annons:

Förra året: en pigg nykomling som ledde juniorernas A-final i ett par varv innan han till slut körde in som femma.

I år: en av förarna som förväntas vara med och fajtas om segern i juniorklassen i Semesterracet.

Stark körning

Ludvig Fransson kom förvisso till förra årets upplaga av Semesterracet med mycket körvana från andra sporter. Folkrace hade han däremot ingen större erfarenhet av.

– Jag tycker att förra årets insats var långt över förväntan med tanke på hur mycket jag hade kört jämfört med många andra juniorer. Sedan, när jag väl tagit mig till A-final, kändes det väl segt att inte få knyta ihop säcken. Men det var fortfarande ett väldigt lyckat Semesterrace för mig, minns Hultsfredskillen.

Han kommer till sitt andra Semesterrace med goda resultat i ryggen och en bra känsla.

– Säsongen hittills har varit mycket bra med fina placeringar och många A-finaler. Jag har också tagit min första seger i folkrace (Fransson vann L-A:s minnesrace i Vimmerby, reds. anm.), säger Ludvig Fransson.

Årets höjdpunkt

Han och teamet har satsat rejält inför hemmatävlingen vecka 28.

– Semesterracet är årets höjdpunkt för oss och den tävlingen vi tycker väger tyngst. Därför är det också en av de tävlingarna vi har satsat mest på i år.

Hur känns det att köra en så stor tävling på hemmaplan?

– Det är alltid något speciellt att köra på hemmaplan i Gnagaredalen med alla som är där och kollar och stöttar en. Semesterracet är en väldigt speciell tävling med mycket prestige så det är ju roligt att den är just på hemmaplan.

Hur lyder målsättningen?

– Målsättningen är såklart att försöka vinna, men det kommer bli riktigt tufft att göra det. Många andra parametrar spelar in, men jag siktar på att vinna.

”Kul att höra"

När man pratar runt med folkracefolk nämns just Ludvig Fransson som en av de stora favoriterna i juniorklassen. Han känner dock ingen större press inför tävlingen.

– Det är kul att höra att folk tror på mig. Jag känner nog inte att pressen blir större i år. Däremot känner jag själv att chansen är bättre i år eftersom jag har kört mer och därmed har lite mer erfarenhet än vad jag hade i fjol, säger Fransson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: