Annons:

Sök

Annons:

Glädje förbyttes till sorg – Fransson fråntogs segern:

Juniorföraren Ludvig Fransson blev av med segern i årets upplaga av Semesterracet. "Det känns inte verkligt", säger han efter att domaren godkänt Oliver Vibergs protest. Foto: Ossian Mathiasson

Glädje förbyttes till sorg – Fransson fråntogs segern: "Känns inte verkligt"

Ludvig Franssons euforiska glädje som utbröt direkt efter segern i Semesterracets juniorklass förbyttes senare ut till sorg. Hultsfredskillen fråntogs segern efter en protest som domaren godkände.  

Annons:

Den första finaldagen av Vimmerby MS:s folkracetävling Semesterracet tog en helt annan vändning när all publik hade gått hem och vinnaren Ludvig Fransson hade gratulerats till segern i juniorklassen av familj, vänner, åskådare och andra tävlande. 

En protest lämnades efter finalheatet in till tävlingsledningen. Domaren Tina Lennartsson tog god tid på sig att granska protesten och prata med de inblandade förarna. 

Fransson diskas

En och en halv timme efter finalens slut kom beskedet – Ludvig Fransson tilldelas svartflagg och fråntas segern efter en händelse uppe i ”tallkurvan” på andra varvet. 

Ludvig Fransson, vars ögon och tårar täcktes av solglasögonen, var märkbart ledsen och irriterad över domarens beslut.

– Helt otroligt, det är ett felaktigt domslut. Nej, jag kan inte säga så mycket mer. Vi har videos på det som visar att vi har rätt, men domaren ger sig ändå inte. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, säger Ludvig Fransson. 

Hur ser du själv på incidenten? 

– Jag tar mig inte förbi inom det gulmarkerade området och tjänar inte mer än en halv meter mark heller. Det är svårt att inte göra det när han framför har punktering. 

"Känns inte verkligt"

Den glädje som Fransson både utstrålade och kände efter att ha kommit i mål som vinnare var av förklarliga skäl borta. 

– Det känns inte verkligt. Jag vet inte vad jag ska säga. 

Vad angav du i diskussionen med domaren?

– Jag sa att det är ett felaktigt domslut och att jag inte gör något fel. Jag körde inte om föraren under det gulmarkerade området utan jag började gasa först när jag hade passerat hindret för gulflagg. Det är också det som står i regelboken, att man inte får tjäna mark på gul flagg och det gjorde jag inte heller.

Hur går ni vidare nu?

– Det blir en anmälan till förbundet på domaren för felaktigt domslut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: