Annons:

Sök

Annons:

  • DEBUTANTEN VANN DAMKLASSEN I LÅNAD BIL:

    Första gången på Semesterracet i Vimmerby och första stora folkracetävlingen. Då visade Tyra Bjerge klass och vann Semesterracets damklass. Foto: Stefan Härnström

  • DEBUTANTEN VANN DAMKLASSEN I LÅNAD BIL:

    "Jag har aldrig vunnit en sån här stor tävling tidigare och har aldrig kört i Vimmerby tidigare. Det är jättestort för mig", säger Tyra Bjerge. Foto: Stefan Härnström

DEBUTANTEN VANN DAMKLASSEN I LÅNAD BIL: "OTROLIGT GLAD"

För första gången ställde värmlänningen Tyra Bjerge upp i Semesterracet. Det slutade med en fullkomlig succé. 20-åringen vann damklassen – i lånad bil. 
– Jag är såklart otroligt glad och chockad, säger Tyra Bjerge efter målgång. 

Annons:

48 damer var kvalificerade för finalkörningen i Semesterracets damklass. Tyra Bjerge, tävlande för Likenäs MK, körde ihop 19 poäng av 21 möjliga och tog raka vägen till A-finalen. 

Regnet fullkomligen öste från tredje omgången och framåt. Tyra Bjerge lyckades bemästra den regntunga folkracebanan på allra bästa sätt och korsade mållinjen först av alla sex finalförare. 

– Jag känner inte så mycket, men jag är såklart otroligt glad och chockad. Jag har aldrig vunnit en sån här stor tävling tidigare och har aldrig kört i Vimmerby tidigare. Det är jättestort för mig, säger Tyra Bjerge.

Delade bilen gick sönder

Tyra Bjerge kom till Vimmerby med tanken att hon skulle dela bil med Mattias Ledin från MK Kopparberg. Planen gick i stöpet – innan hon hann sätta sig bakom ratten i bilen. 

– Jag fick ett jättebra erbjudande av Mattias (Ledin) och skulle dela bil med honom. Sedan gick bilen sönder och jag skulle gå och avanmäla mig till Daniel (Eckoff). Han sa att han visste att det fanns en bil som jag kunde köra med. Jag fick låna Elias Albins bil. Eckoff och hela gänget stoppade mig från att göra en avanmälan och det är jag otroligt tacksam för med tanke på att jag nu står här som segrare, säger Tyra Bjerge. 

Värmlänningen fick ingen optimal start på A-finalen, men hon behöll lugnet, avancerade i fältet och var först över mållinjen. 

– Jag kom ut som trea-fyra i starten och när det är så blött och lerigt kan allt hända. Det gäller att man behåller lugnet med tanke på att bilar glider ut och bilar stannar. 

Vad betyder det för dig att vinna den här tävlingen?

– Otroligt mycket. När jag kom hit trodde jag att jag skulle få köra en superbra bil med en jättebra motor, men det slutade med att den gick sönder. Jag står här med en sämre bil och jag trodde inte att det skulle vara möjligt. När regnet kom så är det inte en bra bil som krävs. 

Hur ska du fira denna framgång?

– Jag ska bara vara glad och tacksam över alla personer som finns runt omkring mig. Det är det absolut viktigaste. 

Vad vill du säga till alla personer som har hjälpt dig?

– Jag kan inte vara mer än tacksam. De betyder allt och det är min familj, oavsett om det är i blodet eller ej. 

Det är första gången du är här, kommer du tillbaka till Vimmerby fler gånger?

– Det får vi se till att göra. 

Målilla MK BK-föraren Mariah Blixth gick till A-final och slutade femma. 

Fakta

Resultat från damernas A-final: 

1) Tyra Bjerge, Likenäs MK

2) Ida Holmberg, Skepptuna MK

3) Emma Karlsson, Malungs MK

4) Felicia Emanuelsson, Finspångs MS

5) Mariah Blixth, Målilla MK BK

6) Camilla Wernersson, MK Kinda

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: