Annons:

Sök

Annons:

Anton Nilsson gjorde en mycket fin prestation den gångna helgen. Foto: Privat

Anton, 14, tävlar mot de stora – har inlett kanon: "Jävla bragd"

14-åriga Anton Nilsson gick upp på 125-kubik inför den här säsongen. Trots det stora steget har han inlett kanon.
– Han har gjort en jäkla bragd, säger pappan Tomas Nilsson.

Annons:

Den unga Vimmerbykillen tävlar för Målilla MK och valde inför den här säsongen att lämna 85-kubik för att gå upp på större cykel, nämligen 125-kubik. 

– Han vann sin serie, MX Outlet Cup, förra året och ville gå upp på 125-kubik. Det är ett stort steg, men han ser det som ett träningsår och åker det som är kul. Det verkar gå bra hittills, så vi får se hur det fortgår, säger pappan Tomas Nilsson.

Den gångna helgen tävlade han i Race Magazine Cup, som fungerar som Ungdoms-SM, på crossbanan i Torsvik. Han kom totalfemma i kvalet och blev sedan trea i sina tvåa heat. Därmed blev han totaltrea.

– Han gjorde en jävla bra bragd. Vi hade inte räknat med det, men det gick jävligt bra för honom. Han kämpar riktigt mycket för att komma någonstans.

Totalt deltog 30 stycken i hans klass. 

– Det är begränsad anmälan, annars kan det vara hur många som helst.

Helgen innan tävlade han i stora SM i Landskrona.

– Där åker man på tidskval, det var lite stolpe ut där. Han föll på några sekunder i tidskvalet. Vi sa att vi provar Ungdoms-SM då och det gick betydligt bättre.

"Har en träningsvilja"

Anton Nilsson, som är 14 år, har kört cross sedan han var fyra och ett halvt år.

– Han har en träningsvilja som heter duga. Det är inte många som har den. De flesta är ju lite äldre än honom, det är någon mer som är 14 år. Annars är det upp till 19 år.

Vad tror du om framtiden?

– Så länge han får vara hel kommer det gå jättebra, det tror jag. Vi får väl följa den här serien nu, när vi kom hem till sambon så sa hon "det är klart ni ska åka till Uppsala". Det är där nästa deltävling är. Det är totalt fyra deltävlingar. Huskvarna var den första, sedan Uppsala, Varberg och Kil.

En annan klubbkompis, Alex Pettersson, har hållit uppe i ett drygt år. Han har tidigare vunnit Ungdoms-SM och var tillbaka på cykeln igen.

– Han hamnade på 20:e plats i MX2U. Det är en tuff klass, men han är jäkligt duktig och åker väldigt fint.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: