Annons:

Sök

Annons:

Efter tunga beskedet:

Ulf Karlsson säger att det skär i hjärtat att behöva ta det här beslutet. Foto: Arkivbild

Efter tunga beskedet: "Det skär i hjärtat"

2020 blir det inget Semesterrace i Vimmerby. Ett beslut Vimmerby MS var tvunget att ta.
– Det går inte att genomföra det. Det är klart att det skär i hjärtat, säger Ulf Karlsson, VMS. 

Annons:

Det är förstås ingen chock, men i dag gick Vimmerby MS ut med att Semesterracet 2020 ställs in. Det populära evenemanget i Vimmerby, som pågår över flera dagar och lockar tusentals personer till staden, kan inte genomföras.

– Under de sista mötena vi har haft så har vi varit inställda på det, men vi har inte velat ta beslutet för tidigt. Nu går vi ut med det, det går inte att dra på det och det går inte att genomföra det. Ska man kunna genomföra det är det mycket med andra föreningar, hyrmaterial och så vidare. Vi kunde inte vänta längre och att köra i begränsad form är inget alternativ, säger Ulf Karlsson, VMS.

Beskedet slår förstås inte bara mot alla folkraceälskare utan mot klubben – och även mot andra verksamheter i Vimmerby med omnejd.

– Vi får bita ihop. Det är ett tungt ekonomiskt slag, men vi klarar oss. Det gör vi. Vi har lite planer för hösten också om allt vänder, då kanske vi utökar den tävlingen lite grann så att så många förare som möjligt får köra. Om det går vill säga, berättar han och fortsätter:

– Det är många som drabbas, alla andra föreningar som vi hyr in som fotbollsföreningar, ishockeyn, Lions och ryttarförreningen. Det är jättetråkigt, men vi kan inget annat göra.

"Skär i hjärtat"

Det här är första gången något liknande händer för Semesterracet.

– Man får helt enkelt sonika rätta sig efter det här. Jag har svårt att se att de skulle släppa på restriktionerna, så att det blir möjligt. Det är stort bakslag ekonomiskt. Vi har stora grejer på gång med klubbstugan, vi har byggt en ny kiosk och vi har haft en vattenskada. Men vi kommer klara det.

Vad betyder det här för racet på sikt?

– Nästa år gör vi ett jätteryck, då vill vi köra för fullt. Då blir det en jättesatsning, om det går. Men jag har svårt att tänka mig att det ska se likadant ut som i år. 

Hur känns det att ta det här beslutet?

– Det skär i hjärtat ganska mycket. Det är inte alls roligt men vi får blicka framåt, försöka vara positiva och göra allt vi kan för att jobba ikapp det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: