Annons:

Sök

Annons:

Ordförande Tomas Karlsson var mycket glad efter Dackarnas guld i speedway. Foto: Ossian Mathiasson

"TK":s stora glädje efter guldet: "Vi ska fira vidare – det blir sent"

Dackarnas ordförande Tomas "TK" Karlsson tog på sig guldkepsen efter klubbens första SM-guld på 14 år. Han var märkbart tagen och glad över att äntligen ha gått hela vägen.
– Det här är väldigt efterlängtat, säger han.

Annons:

Tomas Karlsson har varit ordförande under fyra finaler för Dackarna speedway. Tre av dem har slutat med silvermedaljer och bedrövelser över missade guld.

På onsdagskvällen kunde han äntligen dra på sig guldkepsen och njuta av att guldet var hemma i Målilla.

– Det här är väldigt efterlängtat. Jag har varit med om fyra finaler sedan jag blev ordförande och äntligen blev det guld. Det känns väldigt skönt, säger dackeordföranden bland segerrusiga förare och fans på innerplan.

Vad betyder det här för dig och klubben?

– Det känns så skönt att få ge det här guldet till funktionärer, sponsorer och supportrar. De ställer alltid upp och det är så himla skönt att få ge dem det här. 

Vad säger du om fansens insats här i afton?

– Det var verkligen roligt att se. Det är över 100 personer som har tagit sig hit från Småland och jag tror definitivt att de är nöjda.

"Kände mig rätt säker"

Dackarna hade 16 poängs försprång med sig till returmatchen i Eskilstuna.

– Det är klart att det är mycket och jag trodde inte att vi skulle tappa det, men man vet ju aldrig. Det kan bli skador eller annat som förstör, men jag kände mig rätt säker.

Varför vinner Dackarna SM-guld 2021?

– Vi har haft flytet den här säsongen och inte åkt på några skador som förr om åren. Sedan fick vi in Tai (Woffinden) som höjde laget ännu mer. Vi har haft flyt, gjort det bra hela laget inklusive "Micke" (Teurnberg) och Rikard (Kling) som gjort ett fantastiskt jobb.

Publikintresset måste upp

Dackarna har haft ett kanonlag, men att behålla hela den här truppen kan bli svårt, medger Tomas Karlsson mitt i guldfirandet.

– Det blir jättesvårt att behålla de här tre topparna, så är det. Jag tycker Rasmus (Jensen), Jacob (Thorssell) och även Luke (Becker) varit fantastiska. Sedan vill vi behålla några av stjärnorna. Jason (Doyle) har varit ett starkt tillskott, som betytt mycket. Han slår aldrig av. Janowski (Maciej) har varit länge i klubben.

Och guld kommer vara målet även 2022?

– I Dackarna siktar vi alltid på guld. Vi försöker alltid nå ända fram och i år gjorde vi det. Det kan inte finnas något annat mål.

Dessutom brottas Dackarna med svagt publikintresse. Strax under 1 000 personer såg hemmamatchen mot Smederna. Samtidigt var det drygt 3 000 på plats i Eskilstuna.

– Givetvis påverkar publiksiffrorna ekonomin. Vi har haft två kanonmatcher nu mot Västervik och Smederna, där vi har haft för lite publik. Vädret har ställt till det, men vi måste jobba på det. Vi kan inte sitta och lata oss. Vi måste göra arrangemanget bättre och vår största uppgift inför nästa säsong är att få tillbaka publiken. Jag tycker ändå att vi har tre världsstjärnor och egna produkter i truppen. Jag tycker att vi har en bra kombination och hoppas få se publiken tillbaka på Skrotfrag.

Fest på Hulingen

Men det är inte en kväll att grotta ner sig allt för mycket i det. Dackarna är herre på täppan i svensk speedway igen för första gången på 14 år.

– Vi ska åka hemåt nu och mot Hulingen, där blir det fest. 

Det kan bli en sen natt?

– Det tror jag verkligen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: