Annons:

Sök

Annons:

Mikael Teurnbergs Dackarna förlorade kvällens hemmamatch mot Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

Första hemmaförlusten sedan 2020: "Nära med ett decimerat lag"

Dackarna stretade emot bra mot Lejonen och var nära att knipa en poäng. 
– Det var nära med ett decimerat lag, men man får inga poäng för det, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg. 

Annons:

Dackarna har sedan en tid tillbaka känt till att dagens match mot förhandsfavoriten Lejonen skulle bli tuff med tanke på att flera Dackeförare har tävling i England. 

Att Alexander Woentin tvingades kasta in handduken gjorde inte saken bättre. Dackarna knöt ändå näven med ett decimerat lag och var nära att lugga Lejonen på poäng. 

Det var lika, 39–39, inför de två avslutande nomineringsheaten där Lejonen tog en femetta i 14:e heatet och såg till att Dackarna inte kom närmare än en fyrtvåa i sista heatet. 

– Jag är stolt över insatsen, vi gör det jäkligt bra och stretar emot mot Lejonen som har ett riktigt bra lag. Alla förare kämpar och sliter ute på banan. Trofimov (Viktor) har aldrig varit på en svensk speedwaybana tidigare men han kommer hit, kämpar och håller på att besegra världsmästaren i ett heat. Det är en tuffing som tar i och det är attityden som jag är mest nöjd över, säger Mikael Teurnberg. 

Vill förstärka truppen

Dackarna åkte på sin första hemmaförlust sedan 2020 och har nu tre förluster på de fyra inledande matcherna i Bauhausligan. 

– Man vill alltid vinna och det är ingen som kommer ihåg en bra insats. Det är så nära och det kunde ha gett oss en poäng. Det var synd att vi missade i första nomineringsheatet och åkte på en femetta, säger Teurnberg.

Teurnberg berättade efter tisdagens förlust i Avesta att det fattas en gubbe i laget och tog upp samma sak efter kvällens nederlag. 

– Jag är nöjd med insatsen men nu har vi förlorat två raka matcher. Jag känner att det fattas en gubbe i laget. Jag pratar med föreningen om det och vi måste agera och hitta en förare. Om vi hittar en förare är det bara pappersexercis som ska lösa sig. Det finns rätt så många lediga förare. Det här laget kan inte vinna ett SM-guld och det gör vi inte med den föraren heller. Om det är några förare som inte levererar så måste få in någon som vi tror på så vi kan vinna matcher. 

Dackarnas nästa uppgift är hemma mot Västervik tisdagen den 31 maj.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: