Annons:

Sök

Annons:

SVENSKE STJÄRNAN TOG HISTORISKT SILVER

Fredrik Lindgren hade guldchans ända in till sista heatet i årets GP-serie. Foto: Bildbyrån

SVENSKE STJÄRNAN TOG HISTORISKT SILVER

Västerviks stjärnförare Fredrik Lindgren tog sitt första GP-silver ikväll. Drömmen om guld sprack i sista heatet då polske superföraren Bartosz Zmarzlik körde hem sitt fjärde guld på fem år.

Annons:

28-årige Zmarzlik är den yngsta föraren genom tiderna att nå fyra guld. Det tidigare rekordet hade Ove Fundin som var 30 vid tidpunkten för sitt fjärde guld.

Efter fadäsen i Danmark – där polacken blev diskad för felaktig ekipering – blev det en dramatisk strid om guldet som levde ända in till sista heatet. Hade Zmarzlik kommit fyra och Fredrik Lindgren vunnit hade det blivit ett svenskt guld – men Zmarzlik visade nerver av stål och vann finalen.

Zmarzlik blev historisk på flera sätt. Dels genom att vara yngst att nå fyra GP-titlar och dels genom att tangera Jason Crumps rekord på 23 GP-vinster. En inte så vågad gissning är att polacken ganska snart har gasat ifrån Crump i den statistiken. Av tio tävlingar i år vann Zmarzlik fem.

För Fredrik Lindgren är andraplatsen den bästa någonsin och han har säkrat en plats i nästa års GP-serie. Slovaken Martin Vaculik tog bronset.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: