Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: DACKARNA SPÄNDE MUSKLERNA DIREKT – PIRATERNA CHANSLÖST

Dackarna körde över gästande Piraterna i säsongspremiären i kväll. Foto: Stefan Härnström

JUST NU: DACKARNA SPÄNDE MUSKLERNA DIREKT – PIRATERNA CHANSLÖST

Regerande svenska mästarna Dackarna fick en smakstart både på kvällens premiär och på Bauhuasligan i stort. 10-2 efter två heat blev till slut en klar 55-35-seger hemma mot Piraterna från Motala.

Annons:

Dackarna spände musklerna direkt i säsongens första match. Mästarna från i fjol vann överlägset mot Piraterna i en match som på förhand beskrevs som ganska oviss.

I det första heatet tog nyförvärvet Timo Lahti tillsammans med Brady Kurtz en femetta, och i heat två var det dags igen då reserverna  Noel Wahlqvist och Filip Hjelmland såg till att hemmaledningen blev 10-2.

I sitt första heat på flera år i Målilla där han inte var iförd Dackevästen såg Piraternas nyförvärv Maciej Janowski till att vinna det tredje heatet.

Efter 4-2 i det fjärde heatet var ställningen hela 17-7 inför den första sladdpausen.

Avgjort tidigt

Heat fem och sex slutade 4-2 och 5-1 i hemmafavör, ställningen förkrossande 26-10 och drabbningen i princip redan avgjord.

Halvvägs in i matchen såg det dock ut som att gästerna började hitta inställningarna lite bättre och lyckades med ett par toppningar. Det ramlade in ett par heatsegrar och i det nionde heatet fixade Przemyslaw Pawlicki och Maciel Janowski en femetta för Motala-laget.

I det nästföljande heatet kontrade dock Kurtz och Hjelmland med en femetta för Dackarna, sedan Piotr Pawlicki fick stopp i ledning, och Dackarna kunde gå till pausvila med 38-22.

Nyförvärvet imponerade 

Under de fem sista heaten var alltså gästerna tvungna att äta i kapp 16 poäng. Efter toppning och femetta för gästerna i heat elva var det ”bara” tolv poäng kvar, men med sin tredje heatseger för kvällen fixade Timo Lahti Lahti tillsammans med Rasmus Jensen 4-2 till hemmalaget i det tolfte heatet och hemmasegern var därmed i hamn.

Slutsiffrorna skrevs till 55-35, sedan bland annat Lebedevs och Kurtz fixade Dackarnas fjärde femetta för kvällen i det sista ordinarie heatet.

I Dackarna, där flera förare visade kvalitet och fin form, imponerade Timo Lahti för sin nya klubb. Med sådan körning kommer laget få stor nytta av den svenskregistrerade finländaren under säsongen.

Mer om matchen senare i kväll.

Fakta

Dackarna 55

1. Brady Kurtz 10+2

2. Timo Lahti 10

3. Rasmus Jensen 9+2

4. Daniel Bewley 6+1

5. Andzejs Lebedevs 11

6. Noel Wahlquist 4+0

7. Filip Hjelmland 5+2

 

Piraterna 35

1. Przemyslaw Pawlicki 9

2. Vaclav Milik 0

3. Maciej Janowski 11+2

4. Oskar Fajfer 3+1

5. Piotr Pawlicki 10

6. Jonathan Ejnermark 1+0

7. Erik Persson 1+0

 

Publik: 2 499

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: