Annons:

Sök

Annons:

Bra biljettryck till GP-tävlingen i Målilla: ”Ligger snäppet över förra året

Intresset för nästa lördags GP-tävling i Målilla är stort. "Vädret ser väldigt bra ut och biljettförsäljningen ligger snäppet över förra året med lika många dagar kvar", säger GP-generalen Peter Samuelsson. Foto: Ossian Mathiasson

Bra biljettryck till GP-tävlingen i Målilla: ”Ligger snäppet över förra året"

Förra sommarens GP-tävling i Målilla sågs av 8 600 åskådare. Årets GP-tävling är också förlagd till sommaren och GP-generalen Peter Samuelsson tror att det blir gott om publik. 
– Jag har en mycket bra känsla, säger Peter Samuelsson inför nästa lördags GP-tävling i de småländska skogarna. 

Annons:

2023 års GP-tävling i Målilla gick av stapeln mitt i den svenska sommaren och blev hur lyckad som helst med flera tusen personer i publiken. Ett efterlängtat flerårsavtal undertecknades i vintras och det betyder att det blir GP-fester i Målilla de tre kommande åren. 

Det blir därmed den 18:e, 19:e och 20:e tävlingen som arrangeras i Målilla. I år hålls tävlingen en månad tidigare – helgen innan midsommar, det vill säga 14–15 juni. 

"Avhängt på vad det blir för väder"

GP-generalen Peter Samuelsson håller koll på både vädret och biljettförsäljningen.

– Vädret ser väldigt bra ut och biljettförsäljningen ligger snäppet över förra året med lika många dagar kvar, säger Peter Samuelsson. 

Han vill inte gå in på några specifika siffror för biljettförsäljningen. 

– Det jag kan säga är att det är väldigt avhängt på vad det blir för väder. Många väljer att vänta in och se att det blir bra väder. Vid förra årets GP-tävling gjordes ungefär hälften av hela biljettförsäljningen sista veckan och hälften av försäljningen som gjordes sista veckan gjordes de två sista dagarna, säger Peter Samuelsson och fortsätter: 

– Alla VIP-bord på uteserveringen och alla VIP-lounger på övervåning och balkong är slutsålda. Den nya Vippen, som vi har byggt vid sektion J och K och där vi har vår pub på seriematcher, är också slutsåld. Sektion A, närmast startböjen är slutsåld och vi har många sektioner där mindre än hälften av biljetterna är kvar.

"Det märktes på vår biljettförsäljning"

Fredrik Lindgrens andraplats i tjeckiska Prag har höjt temperaturen inför Målillas GP. Han ligger sjua i totalen, 22 poäng bakom ledaren Bartosz Zmarzlik. 

– Att han körde bra märktes på vår biljettförsäljning. Direkt efter den tävlingen blev det ett ryck. Regerande världsmästaren (Bartosz Zmarzlik) leder GP-serien, men det är ingen jätteledning. Det kan hända vad som helst och vem som helst kan vinna tävlingen. 

Precis som i fjol kommer GP-tävlingen hålls mitt i den svenska sommaren. 

– Jag är glad för att vi har fått till det tillsammans med Warner Bros Discovery Sports. Att GP-tävlingarna i Målilla körs sommartid har varit ett lyft och det märker man på reaktionerna och mängden ekipage som bokas upp på campingen. Förra året hade vi 458 husvagnar och husbilar på campingområdet och tittar man på årets campingbokningar ligger det i paritet med förra årets bokningar.

"Tar steg för att utveckla eventet"

Precis som 2022 och 2023 byggs ett rejält tilltaget fanzone upp precis utanför huvudentrén. Här blir det full fart både fredag och lördag. 

– Fanzonen, som vi har att jobba med under både fredagen och lördagen, utvecklas med ännu mer uppblåsbara hoppborgsliknande grejer. Det blir gladiatorkamp, bungyrun och mekanisk gris. Vi hade den mekaniska grisen i fjol och den blev så himla populär i alla ålderskategorier att den kommer tillbaka.

– Vi har även lyssnat mycket på vad besökarna vill och det är att vi plockar in ett mer varierat utbud av mat och foodtrucks. Det blir bland annat langos, smashburger, munkar, vildsvinskebab och hamburgare.

Dackarna/Målilla MK vill även bjuda åskådarna på en härlig fest efter fredagens och lördagens tävlingar. 

– Varje år tar vi steg för att utveckla eventet. Det blir efterfest på fredagen och större efterfest på lördagen. Vi kör med liveband, bygger upp en scen och avslutar med ett rejält partaj långt in på natten. Vi vill göra att det blir lite mer för besökarna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: