Annons:

Sök

Annons:

Regn kan sätta stopp för kvällens GP-fest i Målilla: ”Så osäkert

Frågan som många ställer sig är vad det blir för väder i kväll. Enligt flera vädertjänster är risken stor för att det faller flera millimeter regn under timmarna som GP-tävlingen i Målilla är tänkt att genomföras på lördagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Regn kan sätta stopp för kvällens GP-fest i Målilla: ”Så osäkert"

Vad blir det för väder i kväll? Det är frågan som många speedwayfantaster ställer sig inför kvällens tilltänkta GP-tävling i Målilla. 
– Det går väl lite upp och ner när vi tittar just nu, säger GP-generalen Peter Samuelsson. 

Annons:

I kväll kommer återigen världens bästa speedwayförare till Målilla för att genomföra en deltävling i Grand Prix-serien. Det är dags för säsongens femte deltävling, totalt elva, och den enda som körs på svensk mark. 

Det är nämligen den 18:e GP-tävlingen som arrangeras i Målilla på lördagskvällen. GP-generalen Peter Samuelsson har en god känsla och hoppas att regnet håller sig borta från Målilla i kväll. 

– Jag ser att campingen håller på att fyllas upp och biljettförsäljningen rullar på. Det är många personer som väntar in det vackra vädret och det går väl lite upp och ner när vi tittar just nu, säger Peter Samuelsson. 

"Så osäkert"

Enligt SMHI:s prognos ska det falla drygt fem millimeter regn mellan klockan 18 och 21 på lördagskvällen. Klart.se och yr.no visar att det ska komma ännu mer regn under samma tidsintervall.  

Vad får du för känsla för att det blir för väder?

– Det är så osäkert. Ena stunden är det jättebra väder och andra stunden är det skyfall. Samlar man ihop lite olika väderprognoser och kikar på olika ställen så är det ingen som visar samma väder. Det är lite halvt oklart, säger Peter Samuelsson. 

Peter Samuelsson har gott hopp om att tävlingen ska kunna genomföras. 

– De senaste prognoserna visar någon eller ett par millimeter i timmen och det är fortfarande varmt i luften. Det är egentligen inget större problem. Man får ha regnjacka på sig. Vi har faktiskt varit ute för det här flera gånger tidigare, att det visar regn och helt plötsligt innan tävlingen försvinner det utlovade regnet. 

"Vår bangrupp har stenkoll"

Dackarna/Målilla MK förbereder sig inför olika typer av väder. 

– Vår bangrupp har stenkoll och förbereder sig på flera olika sätt. Vi har vattenbilar om det skulle bli torrt och har lastbilar upplastade med torrt stenmjöl om det skulle bli blött. Det gör att vi kan köra ut torrt material på banan om det skulle behövas. 

Om det inte går att genomföra GP-tävlingen i kväll görs ett nytt försök på söndag. 

– Söndag är reservdag, men det finns ingen tid just nu.  

Hur går biljettförsäljningen?

– Jag har lite dålig koll med tanke på att jag har suttit i så mycket möten så jag har faktiskt inte varit inne och tittat i biljettsystemet. Vi kollade på torsdagskvällen och det ligger fortfarande i paritet med förra året. Det är ingen sensation åt något håll. På vissa sektioner är det helt fullt, på andra sektioner är det bara ett fåtal platser kvar och sedan finns det andra där det är lite glesare, men det fyller på konstant. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: