Annons:

Sök

Annons:

Zmarzlik klev upp ensam på tronen: ”Kanske tittar på det när jag är gammal”

Bartosz Zmarzlik tog hem sin 24:e GP-seger när han vann i Målilla och är därmed den speedwayförare med flest GP-segrar genom alla tider. Foto: Ossian Mathiasson

Zmarzlik klev upp ensam på tronen: ”Kanske tittar på det när jag är gammal”

Den polske speedwaystjärnan Bartosz Zmarzlik visade klass och vann GP-tävlingen i Målilla. Han är nu även ensam om att ha vunnit 24 deltävlingar i GP-serien. 

Annons:

Regnet ställde till med problem i Målilla på lördagskvällen. Kvällens första heat gick av stapeln vid 21-tiden och ledde till en lång kväll i de småländska skogarna. 

Bartosz Zmarzlik, GP-seriens klarast lysande stjärna, stördes inte av det. Han levererade på hög nivå och vann den uppskjutna GP-tävlingen i Målilla efter fenomenal styrning i både semifinal och final. 

Zmarzliks GP-seger betyder att han har vunnit flest GP-tävlingar och är ensam på tronen. Han har 24 vinster och tog sig förbi australiensaren Jason Crump. 

– Det känns helt fantastiskt. När jag vaknade upp i morse och tittade ut genom fönstret kände jag att det kommer bli en riktigt bra dag. När jag kom till anläggningen för träning kändes det inte lika bra. Jag kände mig inte snabb och jag började tänka lite för mycket. Jag gjorde ett dåligt första heat och när jag pratade med mitt team och ändrade inställningarna blev jag starkare och starkare för var heat som gick, säger Bartosz Zmarzlik. 

"Tänker inte på rekord"

Den polske GP-stjärnan vill inte tänka särskilt mycket på rekordet. 

– Jag tänker inte på rekord och statistik, jag kommer kanske titta på det när jag är gammal och tittar tillbaka. Nu är jag bara glad över att det går bra just nu. 

Zmarzlik är etta i totalen och har tagit sig upp på 86 poäng och ligger 17 poäng före tvåan Robert Lambert och 18 poäng före trean Jack Holder. Fredrik Lindgren ligger sexa med 52 poäng och har långt upp till sportens stora stjärna i totalställningen. 

Nästa deltävling körs i polska Gorzow den 29 juni. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: