Annons:

Sök

Annons:

Dackarnas skadeläge ljusnar – skadade GP-stjärnan gör comeback i kväll

Dackarnas GP-stjärna Andzejs Lebedevs har varit skadad sedan mitten av juni och gjorde comeback för sitt hemland Lettland vid gårdagens lag-VM-tävling i Manchester. Foto: Bildbyrån

Dackarnas skadeläge ljusnar – skadade GP-stjärnan gör comeback i kväll

Dackarna har så här långt haft en tung säsong. Målillalaget har drabbats av många skador, men läget börjar se aningen ljusare ut. Andzejs Lebedevs gör comeback för sitt Lettland vid kvällens lag-VM-semifinal i Manchester. 

Annons:

Regerande svenska mästarna Dackarna hade hoppats på en mycket bättre start på säsongen än den man nu har fått. På sina nio första matcher har man endast lyckats vinna två och det beror delvis på de skador och skavanker som man har drabbats av.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg säger så här om läget.

– Det börjar väl se lite bättre ut nu ändå. Filip Hjelmland, som har varit skadad tidigare, har varit tillbaka och kört här redan, så där ska det inte vara någon fara. Noel Wahlqvist är ju borta tyvärr. Han har dessvärre brutit båtbenet och går med gips. Han blir borta ett tag, det är väl minst tre-fyra veckor kvar med gips för hans del. Vi får se vad som händer med Tomas Jonasson. Eftersom det är uppehåll under veckan här så kan vi avvakta lite där, men det ska väl inte vara jätteallvarligt, säger Mikael Teurnberg.

Lebedevs tillbaka

Positivt för Teurnberg och hans Dackarna är att GP-stjärnan Andzejs Lebedevs gör comeback efter en månads skadefrånvaro på onsdagskvällen. Han kör för hemlandet Lettland på lag-VM i Manchester och de ställs mot Tjeckien, Australien, Norge, Slovenien, USA och Danmark. 

– Han var skadad ordentligt med revben och så där. Han har jobbat stenhårt sedan dess och är nu tillbaka. Vi hoppas att det ska funka för honom, säger Teurnberg.

Bauhausligan har för tillfället ett kortare uppehåll med tanke på lag-VM. Dackarna drar igång igen på tisdag när de tar emot Smederna på hemmaplan. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: