Annons:

Sök

Annons:

Lindgren imponerade när Sverige vann och tog sig till VM-final

Fredrik Lindgren imponerade och ledde sitt Sverige till VM-final när den första semin i Speedway of Nations avgjordes i kväll. Foto: Bildbyrån

Lindgren imponerade när Sverige vann och tog sig till VM-final

På tisdagskvällen kördes den första semifinalen i lag-VM i speedway. Sverige hade inga som helst problem med att ta sig vidare till lördagens final, utan man vann tävlingen före starka Polen.

Annons:

Totalt är det 14 lag som deltar i de båda semifinalerna av Speedway of Nations. De två bästa lagen i vardera semifinal går vidare till final, där de också får möta arrangerande Storbritannien samt de två bästa av semifinalernas treor och fyror.

Semifinal nummer ett, där Sverige alltså körde, avgjordes på tisdagen. Där ställdes Fredrik Lindgren och Jakob Thorssell (Oliver Berntzon var tredje man i laget, men körde inget i kväll) mot Frankrike, Polen, Italien, Ukraina, Tyskland och Finland. Som väntat blev det Sverige och Polen som gick vidare.

Lindgren imponerade

Framför allt var det Fredrik Lindgren som visade strålande form. Han hade bara en motståndare före sig i ett heat, och det var i tävlingens tredje heat när Sverige ställdes mot Tyskland. Fredrik var då tvåa bakom Kai Huckenbeck (poängbäst tillsammans med Fredrik i kväll). Därutöver var det idel heatsegrar samt en andraplats bakom Thorssell i det 13:e heatet när det blev svensk dubbelseger mot Italien.

När samtliga 21 heat var körda stod Sverige som segrare med sina 38 poäng, en poäng före Polen (Zmarzlik, Kubera och Janowski i laget). Fredrik Lindgren körde ihop 22 av Sveriges poäng och Jacob Thorssell 16.

Trea blev Tyskland som besegrade Finland i det 22:a och sista heatet dubbelt.

Semifinal två avgjordes på onsdagskvällen och vidare till final gick Danmark, Australien och Lettland. Det betyder att lördagens finalfält består av Sverige, Polen, Storbritannien, Tyskland, Danmark, Australien och Lettland. 

Fakta

Speedway of Nations, semifinal 1:

1) Sverige 38, 2) Polen 37, 3) Tyskland 33+7, 4) Finland 23+2, 5) Italien 21, 6) Frankrike 19, 7) Ukraina 16.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: