Annons:

Sök

Annons:

Hjelmland besviken över petningen:

Filip Hjelmland var oerhört glad i samband med guldet förra året. När första slutspelsmatchen kördes var han petad. Foto: Bildbyrån

Hjelmland besviken över petningen: "Vill inte stå bredvid"

I en intervju med Vetlanda-Posten säger Filip Hjelmland att han självklart borde köra i slutspelet. Lika tydlig är han inte till vår tidning, men tydligt är att han är besviken över petningen i den första kvartsfinalen.
– Man blir besviken när man inte får köra. Så tror jag alla elitidrottare känner, säger Mariannelundsonen.

Annons:

Förra säsongen spelade Filip Hjelmland en viktig roll när Dackarna bärgade ett nytt SM-guld. Mariannelundsonen, dackesupporter sedan barnsben, visade också stora känslor när guldet var i hamn. 

När slutspelet för Dackarnas del började i Eskilstuna på tisdagskvällen fanns inte Filip Hjelmland i startsjuan. Mikael Teurnberg ville inte kalla det för en petning.

– Det var ett ganska självklart lag. Hjelmland (Filip) slåss med Douglas (Ryan) och Lahti (Timo) om en plats, så det här var ett rätt självklart lag. Det är det absolut bästa vi kan åka med. 

Filip Hjelmland uppskattade förstås inte att få stanna hemma och titta på.

– Det är klart man blir besviken när man inte får köra. Så tror jag alla elitidrottare känner. Det är inget mer än så. Det är lagledaren som tar ut laget varje vecka och det är under honom man kör. Han bestämmer, säger Filip Hjelmland. 

Tycker du att du borde varit med i kvartsfinalen?

– Jag tror de flesta tycker det. Sedan är det lagledaren som bestämmer och har sista ordet. Jag respekterar det och står bakom Dackarna, men det är klart man vill vara med och köra slutspel. 

Tog SM-brons

Under säsongen har Hjelmland sänkt sitt snitt i Bauhausligan, men samtidigt tagit ett brons i individuella SM. 

– Jag har blandat och gett men tagit många kliv framåt. SM-bronset är jag väldigt nöjd med, men man vill alltid köra mer. 

Att en bronsmedaljör inte kör i högstaligans slutspel tycker han är märkligt.

– Är man i toppen i Sverige vill man köra i högstaligan. Det bör vara basen och målet. Självklart blir man besviken över det. 

Mikael Teurnberg ser det som att det är Timo Lahti och Ryan Douglas, där den förstnämnda kör på svensk licens, som Filip Hjelmland konkurrerar med. 

– Vem som har kallat det en petning vet jag inte, det kanske är tidningarna. Men med snittet så kommer man inte in i ett lag med så många utländska förare. Jag får vara redo vid sidan av banan bara och höra vad "Micke" säger från vecka till vecka. Får jag chansen så vill jag bidra på bästa sätt, men nu står jag bredvid. 

Hade du det här på känn?

– "Micke" meddelar varje vecka och det finns en dialog, men han tar ut laget och han har sista ordet. Man vet förutsättningarna innan och får ta det för vad det är. Jag hoppas vi kommer gå långt och stöttar så gott jag kan från sidan av banan.

Har du fått en förklaring som du köper?

– Det är snittet som gör det när man har så många utländska förare. Jag vill köra, men får respektera beslutet. Jag får försöka vara redo ändå, det är så här det ser ut i elitidrott.

"Många tycker det är tråkigt"

Dackarna föll i den första kvartsfinalen med 49-41 mot Smederna. Om Hjelmland finns med i returen nästa vecka är oklart.

– Vi får se, vi tar en vecka i taget. Jag är redo om jag får möjligheten, men det är han som har sista ordet. Vi gör det här ihop som ett lag och vi kämpar för att gå vidare. Man vill bidra så mycket som möjligt och som förare vill man visa det på banan. Jag tror alla förstår att jag vill köra.

Vad har du själv fått för reaktioner?

– Många tycker det är tråkigt att jag inte kör och det tycker jag med. Men man får stå bakom besluten som lagledaren och Dackarna tar. Det är det jag kan säga. 

Kan det bli aktuellt att se sig om efter något annat nästa säsong?

– Det är för tidigt att diskutera sådant. Just nu är fokus här och jag vill avsluta säsongen så bra jag kan i klubbarna jag tillhör.

Hjelmland har även kontrakt med en polsk klubb i år, men där har det strulat.

– Det har varit strul med ekonomin där nere och de har inte skött sitt på rätt sätt. Men jag vill inte gnälla så mycket om det, det är som det är. Just nu håller jag mitt fokus på Allsvenskan och laddar för slutspel där, säger Hjelmland, som kör för Njudungarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: