Annons:

Sök

Annons:

LINDGREN PÅ PALLEN IGEN – KUNDE INTE RÅ PÅ VM-LEDAREN

Fredrik Lindgren är i gott slag och slutade tvåa bakom VM-ledaren Bartosz Zmarzlik i kvällens GP-tävling i lettiska Riga. Foto: Ossian Mathiasson

LINDGREN PÅ PALLEN IGEN – KUNDE INTE RÅ PÅ VM-LEDAREN

Fredrik Lindgren fortsätter leverera vassa GP-resultat. I kväll tog sig svensken upp på pallen igen och blev endast slagen av VM-ledaren och regerande mästaren Bartosz Zmarzlik. 

Annons:

Den nionde deltävlingen i årets Grand Prix-säsong kördes i Lettlands huvudstad Riga i kväll. Formstarke Fredrik Lindgren inledde kvällen med en andraplats och två heatsegrar för att sedan ta en poäng på de två avslutande heaten i grundtävlingen. Han säkrade därmed en plats bland de åtta förarna som avancerade till semifinal. 

I semifinalen lyckades Fredrik Lindgren med bedriften att besegra Bartosz Zmarzlik, men det blev ingen favorit i repris när det var dags för finalkörning.

Lindgren tvåa i finalen

Polske giganten Bartosz Zmarzlik passerade mållinjen först av de fyra förarna och inkasserade 20 poäng. Lindgren fick nöja sig med en stark andraplats värd 18 poäng. Värt att notera är att det var svenskens femte pallplats på de sex senaste deltävlingarna. 

Regerande mästaren Zmarzlik drygade i och med kvällens triumf ut ledningen med två poäng och ligger 17 poäng före Lindgren med två deltävlingar kvar att köra. Fredrik Lindgren står på 124 poäng, sju poäng före trean Robert Lambert. Västerviksföraren åkte ut i semifinal och erhöll elva poäng. Andzejs Lebedevs åkte, precis som Robert Lambert, ut i semifinal och kan addera tio poäng till totalen.

Dackeföraren Dan Bewley gick till final och lade beslag om tredjeplatsen framför ögonen på Västerviksföraren Max Fricke. De lämnar Riga med 14 respektive tolv poäng. 

Nästa deltävling körs i danska Vojens nästa lördag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: