Annons:

Sök

Annons:

KLART: ZMARZLIK VÄRLDSMÄSTARE FÖR FEMTE GÅNGEN

Bartosz Zmarzlik har gjort det igen. Speedwayens store stjärna kan för femte gången i karriären titulera sig som världsmästare. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: ZMARZLIK VÄRLDSMÄSTARE FÖR FEMTE GÅNGEN

Med en deltävling kvar att köra är årets världsmästare i speedway redan korad. Bartosz Zmarzlik bärgade sitt femte VM-guld vid kvällens GP-tävling i danska Vojens.

Annons:

Inför säsongens näst sista GP-deltävling i speedway jagades den polske stjärnan Bartosz Zmarzlik av Fredrik Lindgren och Robert Lambert som låg 17 respektive 24 poäng bakom i totalställningen. 

I stort sett allting talade för att sportens store stjärna skulle säkra ytterligare ett VM-guld, hans femte totalt och tredje i rad, i danska Vojens. 

Svenskhoppet Fredrik Lindgren hade en tung afton i grannlandet Danmark. Han blev utesluten i sitt första heat och missade semifinal med endast fyra inkörda poäng på fem heat. 

Ointaglig ledning med en tävling kvar

Västerviksföraren Robert Lambert var därmed tvungen att ta in fyra poäng på Zmarzlik för att skjuta fram avgörandet till sista deltävlingen i Torun. Både Lambert och Zmarzlik gick till final och engelsmannen gjorde precis vad han skulle genom att vinna tävlingen, men det spelade ingen roll då Zmarzlik slutade tvåa och fixade världsmästartiteln. 

Zmarzlik ligger 22 poäng före Lambert med en deltävling kvar och det går inte att ta ifatt eftersom förstaplatsen är värd 20 poäng. 

Maciej Janowski slutade trea i finalen och Andzejs Lebedevs fyra i karriärens första GP-final.

Dackeförarna Daniel Bewley och Rasmus Jensen, dansken som med kort varsel fick hoppa in och ersätta landsmannen Leon Madsen, ställdes mot varandra i samma semifinalheat. Bewley slutade trea och Jensen fyra bakom Janowski och Lambert.

Västerviksföraren Max Fricke slutade nia och var därmed första föraren att missa styrning i semifinalen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: