Annons:

Sök

Annons:

Fröjd efter rond ett:

Anders Fröjd vill inte ta ut något i förskott. Foto: Ossian Mathiasson

Fröjd efter rond ett: "Som att gå in i ett omklädningsrum i Himmelstalundshallen"

Det är halvtid i SM-finalen mellan Dackarna och Lejonen. Favoriten från Gislaved har fyra poäng att gå på.
– Det känns som att gå in i ett omklädningsrum i Himmelstalundshallen, dricka lite kaffe och ta en snus, säger Anders Fröjd.

Annons:

Lejonen hade endast fem förare som levererade på Skrotfrag Arena i den första av två SM-finaler mellan Smålandsrivalerna. Ändå har klubben från Gislaved med sig en 47-43-ledning inför nästa veckas returmöte. 

– Det känns som att gå in i ett omklädningsrum i Himmelstalundshallen, dricka lite kaffe och ta en snus – det är halvtid. Men vi leder och det är skönt, säger lejonledaren Anders Fröjd. 

Han tyckte inte att hans lag stod för någon supertävling. 

– Vi har fem gubbar som levererar. Cierniak (Matteusz) har kört otroligt bra på slutet, men han kommer helt fel in i matchen från svåra nummer tre. Han blir utesluten och sedan blir det jättelång väntan, så det var ingen lätt uppgift. Jag ville inte plocka honom i heat 13 fast jag kunde ha satt in Casper (Henriksson) där. 

I just det heatet blev det en poäng för den polske föraren. Sammy van Dyck, utlånad från Dackarna, nollade på sin gamla hemmarena. 

– Sammy underpresterar och jag vet inte om det var för att han var nervös när det var hemmaplan. Han valde fel motor. Det var väldigt tjockt där ute och det krävdes kraft. Bartosz sa hela tiden att killarna behövde kraft och Sammy hade sin starkaste motor hemma. Så vi levererar ändå 47 poäng på styvt fem förare. 

"Finns sparkapital"

Det ger förstås Anders Fröjd självförtroende inför returmötet i Gislaved. 

– Som ledare vet du då att det finns sparkapital. Cierniak tar åtta till 13 poäng varje hemmamatch. Om övriga gör vad de ska, så får Dackarna vara bra för att slå oss. Men det är ett heat, en femetta, så är det lika. Men det är väl 55-45 till vår fördel nu när vi leder med poäng. 

Vad behöver ni se upp med runt Dackarna nästa vecka?

– Dackarna har fem jättebra förare på plats ett till fem. Våra reserver är bättre i Gislaved. De tog bara fem poäng i dag och det får vi mer i Gislaved. Casper tar fem där och Sammy kommer ta poäng.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: