Annons:

Sök

Annons:

Lokala speedwaytalanger klara för allsvenska klubben

Sammy van Dyck blir kvar i Njudungarna tillsammans med Filip Hjelmland och Avon van Dyck. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala speedwaytalanger klara för allsvenska klubben

Den lokala speedwaytrion Avon van Dyck, Sammy van Dyck och Filip Hjelmland stannar i Njudungarna 2025. Filip Hjelmland från Mariannelund blir dessutom lagkapten. 

Annons:

Filip Hjelmland körde för Dackarna i Bauhausligan och Njudungarna i Allsvenskan under 2024. Mot slutet av säsongen blev styrningen i Sveriges högsta liga begränsad, men han spelade hela vägen en viktig roll för Njudungarna.

Nu blir han ny lagkapten i Vetlandaklubben 2025.

Dessutom är talangerna från Målilla, bröderna Avon och Sammy van Dyck, klara för en fortsättning i Njudungarna. Avon fick ett snitt i Allsvenskan på 1,141 poäng och Sammy körde in 1,792 poäng per heat. Han höjde sitt snitt mest i hela laget. Sammy var även utlånad från Dackarna till Lejonen och var med och tog SM-guld med klubben.

– Avon och Sammy är brödraparet som vi har haft i laget under 2 säsonger. De är väldigt ödmjuka och tuffa när det behövs, vilket passar bra in i vårt lag och målsättningen har hela tiden att varit att behålla dem 2025. Det är två killar som hela tiden har utvecklats positivt i Allsvenskan och de har en bra kapacitet till att fortsätta bli stabila förare i Allsvenskan. Det glädjer oss väldigt mycket att de stannar och det ska bli intressant att följa deras fortsatta utveckling i Njudungarna. Vi hoppas och tror att det blir många inkörda poäng och heatsegrar kommande säsong för Avon och Sammy, säger lagledarduon Affe Trofast och Viktor Stendahl om förlängningen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: