Annons:

Sök

Annons:

Dackarna tappar talangen till Västervik

Unge Noel Wahlqvist är klar för en comeback i Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna tappar talangen till Västervik

Unge Noel Wahlqvist återvänder till moderklubben Västervik efter två år i Dackarna.

– Vi blev naturligtvis väldigt glada när Noel visade intresse för att återvända, säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Annons:

Västervik fortsätter fylla på sitt lagbygge och plockar nu alltså in Noel Wahlqvist. 20-åringen är en av Sveriges största talanger och plockade ett JSM-silver förra året. Han debuterade i högstaligan redan som 16-åring, men har också varit skadedrabbad.

– Han växte upp i Västervik Speedway och har varit klubben trogen under karriären med undantag för de två senaste säsongerna. Jag både hoppas och tror att Noel kan ta ytterligare kliv i sin utveckling kommande säsong. Han är väl medveten om den tuffa konkurrenssituation som råder om en plats i laget, men har definitivt kapaciteten att köra matcher i Bauhausligan, säger Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson.

Wahlqvist får ett ingånssnitt på 0,750 – vilket han hade på sina fyra matcher i Bauhausligan i år. I Allsvenskan låg snittet på 1,379 med Griparna.

– Jag ser verkligen fram emot att vända hem till moderklubben efter två säsonger på annat håll. Det känns mycket bra att tillhöra Västervik Speedway igen och vara med i jakten på SM-guldet. Förhoppningsvis kan jag hålla mig skadefri och utvecklas ännu mer, säger Wahlqvist. 

Västerviks trupp just nu:

Robert Lambert - 2,368

Mads Hansen - 1,813

Fredrik Lindgren - 1,677

Jacob Thorssell - 1,586

Bartosz Smektala - 1,544

Matias Nielsen - 1,514

Noel Wahlquist - 0,750

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: