Annons:

Sök

Annons:

Smedernas lagledare Jerker Eriksson tar gärna en repris av fjolprets SM-final då Smederna slog Dackarna. På tisdagen möts de båda igen, i den första av två SM-finaler. Retur på onsdag i Målilla.

"Hoppas att det slutar precis som i fjol"

SM-guld 2017. SM-guld 2018. Lätt att tro att Smedförarna och ledare kanske känner sig lite mätta och nöjda inför veckans finaler?
– Glöm det. Om man har fått smak på segerns sötma vill man bara ha mer, säger lagledaren Jerker Eriksson och skrattar.

Annons:

Trots att Jerker Eriksson tidigare fanns i Dackarnas organisation i flera år känner han inget speciellt för att möta dem i SM-finalen. Nu är det Smederna som gäller till 100 procent och dagens Dacke-lag har inte mycket gemensamt med det som var då.

"Dackarna favoriter på papperet"

Årets finalpar är detsamma som förra året, och då vet du ju hur det gick.
– På papperet är Dackarna kanske favoriter i år. Jag skulle säga att deras lagbygge i det närmaste optimalt och jag tror inte att bytet Hancock mot Pawlicki har försvagat laget. I alla fall inte så här i enskilda matcher, säger Jerker Eriksson.
– Men matcherna vinns ju som bekant inte på papperet. När vi vann 2017 var vi tippade att åka ur, när vi vann 2018 sågs vi som ett av lagen med chans, och i år har de flesta beskrivit oss som mellanmjölk. Det visar väl ändå att vi gör något rätt och lyckas få ihop det när det väl gäller.

Hur ser du på Dackarnas Patryk Dudek, som du tog till klubben en gång i tiden?
– Visst, han kanske inte har sett lika bra ut nu på slutet som han gjorde för ett par år sedan, men han har en oerhört hög kapacitet. Samtidigt har ju både Jacob Thorsell och Oliver Berntzon höjt sig sedan de kom till Dackarna.

Gamblade mot Vetlanda

Smederna imponerade stort mot Vetlanda, inte minst succéryssen Gleb Chugunov som körde in 13+1 poäng när laget skrällde och vann borta mot ett Vetlanda som dittills hade tiopoängsseger som sämsta (!) resultat på hemmaovalen den här säsongen.
– Vi visste att det skulle bli tufft där och valde därför att gambla lite med bland annat laguppställningen. Chansningen gick hem och kilarna gjorde en fantastisk match.

Tycker du att det är de två rätta lagen som gör upp i finalen?
– Det får jag nog säga att det är. Vi har gått hela vägen, vunnit i både kvarten och semin – och på tt imponerande sätt. Dackarna vann serien och tog hem e tuff semi, där jag ändå inte tycker att de imponerade jättemycket. Så visst, båda lagen är värda att vara där.

Hur många poäng tror du att ni behöver ha med er från tisdagens final hemma i Eskilstuna.
– Jag tänker inte så. Jag räknar med två jämna finaler och hoppas att det slutar precis som i fjol, säger Jerker Eriksson.

Känner ni er inte mätta efter två raka guld?
– Glöm det. Om man har fått smak på segerns sötma vill man bara ha mer. Haha.

 

  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: