Annons:

Sök

Annons:

Västervik kör riders i morgon:

Morgan Andersson anser att Västervik måste göra en närmast felfri prestation. Foto: Arkivbild

Västervik kör riders i morgon: "Måste göra en felfri prestation"

Västervik Speedway har lite avbräck inför den första semifinalen mot Indianerna. En landskamp mellan Polen och Ryssland gör att Artem Laguta inte är tillgänglig.
– Vi kör riders för honom, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Det är en speciell speedwaysäsong detta coronaår. Västervik Speedway slog ut Rospiggarna efter två starka insatser, men i semifinalen kommer man inte med samma lag.

Som många noterade på söndagskvällen finns Artem Laguta med i uppställningen, men det blir riders replacement för honom. 

– Att det inte blir samma lag har att göra med tillgängligheten. Det är ingen nyhet, utan vi får göra det bästa av situationen, säger lagledaren Morgan Andersson.

Anledningen är att han kör landskampen mellan Polen-Ryssland.

– Det är vi måttligt roade över. Det är vår dag, men förbundet verkar inte ha lyckats ändra den. Det är mycket märkligt. Men det är ett speciellt år, så är det. 

Samtliga förare får ta Lagutas heat. Att Jason Doyle kommer till start är förstås betydelsefullt.

– Det är vår nummer ett och nu får vi sex heat på honom. Det går åt om man tittar på deras lag. Vi måste göra en närmast felfri prestation samtliga fem med schemalagda heat, säger Andersson.

Hade du några andra idéer eller var det självklart att köra riders?

– Jag hade inget att bolla med där kände jag. 

"Blev överraskad"

Indianerna mosade Dackarna totalt i kvartsfinalen och är ett lag Morgan Andersson har stor respekt för.

– Klart jag blev överraskad att det blev såna siffror. Dackarna hade lite strul med skador och kraschar. Det blir tufft när en eller två killar faller ur, så är det. Men Indianerna är starka, det vet jag. Vi är lite underdogs, men det var Rospiggarna också förra veckan och de bjöd onekligen upp bra mot oss. 

Vad kommer krävas av er?

– Det handlar om att få ut i det närmaste max av alla samtidigt. Masters (Sam) har varit bra här hemma, men Linus (Sundström) har varit upp och ned. Han måste ha en dag där det är uppåt. Det handlar om att alla kuggar i samtidigt. Ingen får ha en dålig dag när man kör riders. Självklart är de favoriter och vi har lite mindre press på oss. Men vi känner oss inte slagna på förhands, det gör vi inte.

"Får ta en match i taget"

Mycket är oklart inför torsdagens returmöte. Det är Grand Prix på fredag, vilket innebär att Jason Doyle inte kan köra. Men även Indianerna har ett antal GP-förare.

– Man får ta en match i taget, så får vi se hur det blir. Det är ett speciellt år och jag vill inte tänka på vad som händer om matcherna i Polen inte körs i kväll. Vi får hoppas prognoserna håller där. 

Fakta

Västerviks laguppställning: 1) Sam Masters, 2) Linus Sundström, 3) Mads Hansen, 4) Artem Laguta R/R, 5) Jason Doyle (K), 6) Anton Karlsson, 7) Noel Wahlqvist.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: