Annons:

Sök

Annons:

Rasmus Jensen, här i samspråk med Nicki Pedersen, under sin senaste sejour i Dackarna. Foto: Arkivbild

Dansken värvas av Dackarna: "Oerhörd utvecklingspotential"

Dackarna har landat sitt första nyförvärv inför säsongen 2021. Det handlar om 27-årige dansken Rasmus Jensen. 
– Rasmus är en förare som ständigt utvecklas. Jag ser honom som en av de viktigaste kuggarna i Dackarna 2021, säger lagledaren Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. 

Annons:

Dackarna har sedan tidigare förlängt kontrakten med Jacob Thorssell och Frederik Jakobsen. Nu blir alltså Rasmus Jensen, närmast från Rospiggarna, klubbens första nyförvärv.

Jensen var den gångna säsongen ligans snittmässigt 15:e bästa förare. Endast Jacob Thorssell hade, av dackeförarna, ett högre snitt. 

Rasmus Jensen körde för Dackarna 2015.

– Jag har blivit bättre med åren och är mer redo den här gången. Jag vet vad som gäller och ser fram emot att köra för Dackarna. Nu ska jag köra på och förhoppningsvis kan jag göra det ännu bättre nästa år, säger Rasmus Jensen i ett pressmeddelande. 

Jensen tycker mycket om hemmaovalen på Skrotfrag Arena. 

– Jag gillar banan i Målilla. Det är en stor del i mitt beslut. Det känns också bra att vara i en klubb där jag har närmare hem till Danmark än vad som var fallet med Hallstavik. Att köra i Hallstavik på tisdagen och i Danmark på onsdagen var inte helt enkelt. Jag tycker också att de lagförslag som ”Micke” (Teurnberg) har visat mig ser bra ut. Man vill ju vara i ett lag som kan vinna och jag tycker att det ser spännande ut, säger Rasmus Jensen. 

"Kan se honom i GP-serien om några år"

Mikael Teurnberg är förstås nöjd med påskriften och lovordar dansken. 

– Jag är mycket glad att vi lyckades få Rasmus underskrift. Han har varit hårt uppvaktad av flera klubbar i den svenska ligan. Jag ser en oerhörd utvecklingspotential i Rasmus. Han har tagit stora steg de senaste åren och utvecklats till en internationell toppåkare. Jag är inte ett dugg förvånad om vi ser honom i GP-serien om ett par år, säger Mikael Teurnberg och fortsätter:

 – Rasmus har stor erfarenhet av de svenska banorna och har varit en stadig poängplockare med tvåsiffrigt i varje match, utom en, i BAUHAUS-ligan under 2020. Han har också varit en stark poängplockare i E Winner Leauge i Polen för sitt lag Gdansk, där Rasmus har skrivit ett nytt kontrakt för 2021.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: