Annons:

Sök

Annons:

Frivilliga och anhöriga – viktiga i vår kommun!

Debattören vill slopa besparingarna på anhörigverksamheten. Genrebild. Foto: MostPhotos

Frivilliga och anhöriga – viktiga i vår kommun!

I början av oktober fick kommunen den glädjande nyheten att Familjen Kamprads stiftelse beviljat ett bidrag för att sätta guldkant för de äldre, vilket ska ske genom frivilligverksamheternas olika träffpunkter i kommunen. Pengarna ska bland annat användas till musikunderhållning av olika slag.

Annons:

Budgetarbetet för 2024 är i sluttampen och prognoserna har, som de flesta vet, inte sett något vidare ut. Socialnämnden skulle bla spara in nästan 20 miljoner kronor. Flera av kommunens verksamheter fick i uppdrag att ge förslag på åtgärder för att pengar ska kunna sparas och risk och konsekvensanalyser gjordes i samband med det.

Frivilligverksamheten och anhörigverksamheten föreslås i budgeten för 2024 skära ner på 183 000 kr resp. 203 000 kr, deras ”bidrag” för att bistå socialnämnden att kunna hålla sin budget.

*

För lite sedan fick vi också veta att sparkravet för socialnämnden ändrades från 11 740 mnkr till 5 740 mnkr.

När nu kommunens ledning visat respekt för socialnämnden och ändrat sparkraven då vore det enligt min mening naturligt att helt styrka besparingarna som aviserats för frivilligverksamhet och anhörigverksamhet. Det vore ett erkännande för det fina och meningsfulla jobb alla volontärer gör i vår kommun.

Johanna Sandin (KD)

Ledamot i socialnämnden i Hultsfreds kommun

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: