Annons:

Sök

Annons:

Lasse hemma i Sverige:

Lasse Martinsson är hemma i Sverige igen. Foto: Privat

Lasse hemma i Sverige: "Lite mer spännande kunde det väl ha blivit"

Lasse Martinsson har försökt ta sig hem till Sverige genom Europa i coronatider. Det har gått enklare än förväntat och nu är han och hans fru hemma.

Annons:

Resan är slut. Summeringen av denna resa kan sammanfattas i ett ord. Dyster.

Allt har fungerat långt över förväntan. Inga gränsproblem eller andra förväntade bekymmer. Vad som gör resan dyster är själva upplevelsen. Sverige har hittills inte tillnärmelsevis de restriktioner som andra Europeiska länder har. Jag tror vi skall vara tacksamma för det.

I Spanien, Frankrike, Tyskland, Belgien och delvis Danmark är alla restauranger, pubar, och nöjesetablissemang stängda. Människor får inte samlas i mer än 10 personer i vissa länder. Korpfotboll? Nä. Pingis? Ja.

Vid varje kontakt med människor har oro och ängslan lyst i deras ansikten. Kanske inte på grund av Corona viruset, utan oron för framtiden. Jobb, pengar, företag och mycket mycket annat. Det sätter sig i huvudet och tyngden på axlarna ökar för varje dag.

Då blir jag förvånad

Den som tidigare levde på marginalen gör inte det längre. Befolkningens uppoffringar är gigantiska. En positiv upplevelse är att vi säkert kört om ettusen lastbilar och mött lika många. Trotts allt så tycks marknaden och material röra på sig.

De problem som uppenbarligen skulle uppstå på vår hemresa uteblev. Detta som krävt ett gediget arbete för att penetrera och hitta lösningar på, kunde behandlats på annat sätt.

Om inte alla på Regeringskansliet, Ambassader, UD med flera, vet att det bara är att sätta sig i bilen och köra hem, blir jag förvånad och orolig. Personer som jag talat med har ständigt hänvisat till sina hemsidor och appar. Jag kan säga att det är en tekniskt handikappad byråkrat som tillverkat dessa sidor. Det står säkert att hitta vad vi söker där. Men eftersom personalen, som sitter vid en dator, hänvisar dit hittar dom säkert inte själva.

Att jag är orolig beror på att det är dessa och några andra likasinnade som skall hantera och informera oss om Corona virusets framfart. Dess farlighet och spridning samt besluta om åtgärder och prislapp. En uppgift som få vill ha eller utföra. Jag tror vi hittade vår info på Aftonbladets hemsida. Trovärdig? Tydligen.

Nu blir det karantän i hemmet ett tag. Inte besöka morsan på hemmet eller barnbarn. Men besviken är jag. Lite mer spännande än så här kunde det väl ha blivit.

En coronafri hälsning

Lasse Martinsson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: