Annons:

Sök

Annons:

Berglunds förslag får avslag – beslut om rivning av hyreshus står fast

Göran Berglunds öppna brev till kommunledningen om det rivningshotade hyreshuset på Bastugatan i Virserum får avslag. Nu är fastigheten ett steg närmare att rivas. Foto: Ossian Mathiasson

Berglunds förslag får avslag – beslut om rivning av hyreshus står fast

Rivningen av hyreshuset på Bastugatan i Virserum kommer allt närmare. Göran Berglund fick inget gehör för sina förslag i ett öppet brev till kommunledningen. 

Annons:

Förvaltningsrätten har i en dom slagit fast att kommunstyrelsens beslut om att riva Väduren 4, den stora, bruna tegelbyggnaden med ett 60-tal lägenheter på Bastugatan i Virserum, är lagligt. 

Virserumsbon Göran Berglund skickade i slutet av november in ett öppet brev om den planerade rivningen – och kommunstyrelsens arbetsutskott sa i samband med årets sista sammanträde nej till förslagen. 

Berglund fick inget gehör

Berglund tog upp att Migrationsverket bör kontaktas för att se om det har intresse att överta fastigheten för en krona och använda den till flyktingboende. 

Fastighetschefen Mikael Pettersson har kontaktat Migrationsverket som har meddelat att de inte köper in fastigheter. 

Det finns ett rivningsbeslut på fastigheten och Berglund har i brevet ifrågasatt om det är okej att riva fastigheten med hänsyn till att det finns skyddsrum.  

– Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har godkänt att fastigheten rivs även att det finns skyddsrum, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Kommunstyrelsen har tidigare fattat beslut om att riva Väduren 4 och ta pengar av det kapital som kommunen har i Hultsfreds Bostäder och rivningen kommer allt närmare. Kommunala bostadsbolaget har också fått i uppdrag att se över om det är ekonomiskt möjligt att bygga om eller renovera Väduren 5 till lägenheter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: