Annons:

Sök

Annons:

Tummen ner för Berglunds idé –

Göran Berglunds förslag, att skänka de rivningshotade fastigheterna på Bastugatan till Migrationsverket, får inget gehör hos varken kommunalrådet Lars Rosander eller bostadsbolagets ordförande Åke Nilsson. Foto: Ossian Mathiasson

Tummen ner för Berglunds idé – "Vill jag inte önska min värsta ovän"

Virserumsbon Göran Berglunds idé att skänka kvarteret Bastugatan till Migrationsverket röstas ner av både kommunalrådet Lars Rosander, (C) och bostadsbolagets ordförande Åke Nilsson (KD).

– Vill inte önska min värsta ovän att få hand om ett sådant hus, säger Nilsson.

Annons:

Göran Berglund har uppmanat kommun att erbjuda Migrationsverket de rivningshotade fastigheterna på Bastugatan som gåva, alternativt överlåta beståndet för en blygsam summa på en krona.

Det mot bakgrund av att regeringen avvecklat EBO-lagen, vilket betyder att krav införs på Migrationsverket att tillhandahålla/skapa förläggningsresurser på olika platser i Sverige under tiden som asylprocessen pågår. 

”Här finns nu ett ypperligt tillfälle för en proaktiv kommun som Hultsfred, och det kommunala bostadsbolaget, att agera. Istället för att riva det aktuella 50-talet sammanhängande lägenheterna – för påstådda 20 miljoner kronor – ta genast kontakt med Migrationsverket. Erbjud Migrationsverket kvarteret som gåva, alternativt överlåt beståndet för en blygsam summa på en krona”, skriver Göran Berglund till Hultsfreds kommun.

Tror inte på idén

 Lars Rosander tror inte på den idén, där en motivering är att Migrationsverket inte står som ägare av några egna fastigheter.

– Så att vi skulle sälja eller skänka fastigheten till Migrationsverket är inte aktuellt. De tar inte emot någonting sådant, säger han. Det finns däremot en utredning som säger att det ska finnas anläggningar på vissa orter som tar emot nyanlända. I anslutning till när de kommer till Sverige.

– Men att då istället skänka fastigheten till någon privat, som skulle stå och vänta på att nyanlända ska bo där, tror jag inte heller på. Det skulle bara bli ett fortsatt slitage och fastigheten skulle förfalla ännu mer. Jag ser bara ökade problem med det.

 "Fattar inte hur dåligt det är"

Åke Nilsson är lika övertygad han, att idén inte är bra.

– Det är roligt med folk som har idéer, säger han och skrattar. Jag vill inte önska min värsta ovän att få hand om ett sådant hus. Jag tror inte folk fattar hur dåligt det är.

Vad tänker du kring att folk fortsätter kämpar för fastigheterna?

– Jag önskar bara att vi får bort husen så fort som möjligt, så vi får ett slut på det här. Jag tycker man ska ägna sina krafter och tankar åt att göra andra saker i Virserum. 

Rosander tillägger:

– Som sagt, jag tror inte på hans tanke, att Bastugatan skulle vara en flyktingmottagning även framledes. Men vi ska förstås titta på det i kommunstyrelsens arbetsutskott, men för egen del ser jag inte att det är aktuellt.

 

Här kan du läsa artikeln om Berglunds uppmaning till kommunen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: