Annons:

Sök

Annons:

Nu är ägandefrågan löst – detta företag ska röja upp brandresterna

Foto: Ossian Mathiasson

Nu är ägandefrågan löst – detta företag ska röja upp brandresterna

Det gamla slakteriet i Hultsfred brann ner till grunden hösten 2019.  Nu är ägandefrågan löst i en mycket segdragen process. Handelshuset i Åtvidaberg ska röja upp brandresterna. 

Annons:

Frågan om vem som är ägare till det nedbrunna gamla slakteriet i Hultsfred varit en följetong sedan branden i september 2019. Med tanke på att tomten, som är full med brandrester sedan slakteriet brann ned, ser tråkig ut är det viktigt att finna den rätta ägaren som får i uppdrag att röja upp. 

Ett andra äganderättssammanträde i den segdragna processen hölls i mitten av sommaren och Erik Johansson på lantmäteriet i Växjö berättade att en lösning var nära. 

Nu har lantmäteriet funnit vem som är ägare till fastigheten: Handelshuset i Åtvidaberg, ett företag som ägs av Västerviksbon Tomas Dalqvist. Det var en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Vi fick reda på det i onsdags. Lantmäteriet har fastställt vem de tycker ska äga tomten. Nu har vi i alla fall en ägare och vi utgår från att han kommer sanera tomten. Det är det som har varit avsikten med att få fram en ägare som tar ansvar för det. Hur, när och i vilken omfattning det sker vet vi inte alls än, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Skönt att vi har fått en ägare"

Från början ägdes tomten av KLS Livsmedel ekonomisk förening när de bedrev slakteri i lokalerna. Bolaget är likviderat sedan länge. Tomten har sedan sålts till Tomas Dalqvists företag som i sin tur sålde vidare till en person som växelvis bor i Jordanien. 

– Det har varit långdraget och vi får väl se hur fortsatt långdraget det blir. Det är i dagsläget omöjligt att säga något om framtiden, i alla fall skönt att vi har fått en ägare fastställd, säger Lars Rosander. 

Lantmäteriets beslut kan överklagas fram till den 15 september. Tomas Dalqvist säger så här till Vimmerby Tidning. 

”Det är klart att området måste tas omhand och städas upp. Så där kan det inte se ut. Jag har ju varit inblandad i det här i 20 års tid. Orsaken till att det blivit så här är att jag sålde fastigheten för några år sedan, men köparen har inte tagit hand om byggnaderna, som fick stå och förfalla. Så kom branden och förstörde dem”, säger han till VT. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: