Annons:

Sök

Annons:

Äldre flyttas till annan ort när äldreboende renoveras

Äldre kommer att få flytta till det särskilda boendet i Målilla när äldreboendet i Hultsfred (Lindgården) renoveras. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Äldre flyttas till annan ort när äldreboende renoveras

Den kommande om- och tillbyggnationen på Lindgården i Hultsfred leder till att majoriteten av de äldre som bor på boendet får flytta till det särskilda boendet i Målilla.
– När det särskilda boendet i Hultsfreds byggs om är det ofrånkomligt att äldre kommer flyttas till Målilla, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C). 

Annons:

Det särskilda boendet på Aspedalsgatan i Hultsfred, som i folkmun går under namnet Lindgården, byggdes på 60-talet, genomgick en stor renovering i mitten av 90-talet och har i nuläget 36 lägenheter. 

Ytterligare 21 trygghetslägenheter ska byggas, vilket gör att det kommer bli 57 lägenheter när projektet väntas vara färdigt 2024. 

Majoriteten flyttas till Målilla

På dagens presskonferens med socialnämnden meddelade Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande, och Jonny Bengtsson (S), andre vice ordförande i socialnämnden, att majoriteten av de äldre på Lindgården får flytta till äldreboendet i Målilla när äldreboendet i Hultsfred byggs till och om. Planen är att köra igång med om- och tillbyggnationen efter årsskiftet men de äldres flytt kommer inte genomföras i första skedet. 

– När man går in och renoverar Aspedalsgatan så är det en mindre andel personer som kan vara kvar, resten behöver flyttas ner till de nya lägenheterna på Vetlandavägen i Målilla. Det är en flyttkarusell som berör både äldre och personal. Det är något som man måste göra för att kunna klara av byggnationerna. De äldre flyttas från Hultsfred till Målilla när det ska renoveras i Hultsfred, säger Per-Inge Pettersson. 

Boende och anhöriga ska informeras

Det är i dagsläget oklart hur många äldre som flyttas från Hultsfred till Målilla och hur länge de ska bo i de nyrenoverade lägenheterna i Målilla.

– Vad som jag tycker är väldigt viktigt är att man går ut och pratar med anhöriga till de äldre som bor på Lindgården. De står i startgroparna för att göra det. Det vore bra om det får ske så man kan lugna boende och anhöriga för att det inte ska uppstå svårigheter. Man får inte välja vilka som ska vara kvar utan det beror på var man bor i dag, vilket som störs mest av ombyggnationen, säger Jonny Bengtsson.

När kommer de äldre flyttas från Hultsfred till Målilla?

– Det beror mycket på när det blir färdigt i Målilla, vilket är svårt att sia om. De gamla rummen ska bli nya och matsalen ska byggas färdigt så det är svårt att säga. Frågan som du ställer är väldigt bra att ställa. Den frågan kommer naturligtvis upp när tjänstemännen pratar med de anhöriga, jag är inte säker på att man kan säga ett datum utan det beror på utvecklingen i Målilla, säger Jonny Bengtsson.

Per-Inge Pettersson berättar att det kommer finnas plats för alla äldre i Målilla. 

– Det blir ett så pass stort boende i Målilla som gör att boendet kan ta emot äldre från Hultsfred när vi ska renovera. Väldigt lyckosamt när vi får nybyggda, moderna lägenheter med högsta tillgänglighet i Målilla. Sett ut miljö- och boendesynpunkt så blir det väldigt bra för de äldre som omfattas av flytten, säger Per-Inge Pettersson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: