Annons:

Sök

Annons:

Riksvägen avstängd i flera dagar – trafiken leds om via Mörlunda samhälle

En del av riksväg 34/47 är avstängd och trafiken leds om via Mörlunda samhälle fram till fredag eftermiddag. Foto: Ossian Mathiasson

Riksvägen avstängd i flera dagar – trafiken leds om via Mörlunda samhälle

En del av riksväg 34/47 är avstängd och trafiken ledas om via Mörlunda samhälle fram till fredag eftermiddag. 
– Hundar söker av bergskärningarna längs riksväg 23/47 för att kartlägga om det finns odetonerat sprängämne i bergmassan, säger Tor Åkesson, projektledare för byggnadsverk på underhåll på Trafikverket. 

Annons:

I höjd med Mörlunda längs riksväg 34/47 finns bergskärningar som angränsar till trafikområdena. 

– Det har gjorts en inventering av skicket och man har kommit fram till att vi behöver göra en åtgärd vad gäller bergskärningarna. Vi hade en arbetsplatsolycka 2016. I samband med att de gjorde underhållsarbeten på en bergskärning så small odetonerat sprängämne som var kvar i bergmassan, säger Tor Åkesson och fortsätter:

– Det vi gör nu är att vi gör ett kompletterande hundsök. Det är därför vi har stängt av riksvägen, vi ska göra en kompletterande kartläggning så vi kan få grepp om det finns risker eller om vi har fått bort allting. Utifrån detta hundsök så ska vi kunna planera kommande arbeten.

Släpper på trafiken på fredag

En entreprenör är på plats på sträckan från rastplats Försjön, som ligger i närheten av Glahytt-rondellen mellan Målilla och Oskarshamn, till Mörlunda. Arbetet inleddes på måndagsmorgonen. 

– Hundarna söker av bergskärningarna längs sträckan så vi får en kartläggning. Vi har stängt av trafiken helt och hållet denna vecka och jobbar på båda sidorna av vägen. Det är ett arbete som måste göras systematiskt och väldigt noggrant. 

Trafiken leds om via Mörlunda samhälle då bergskärningarna längs riksvägen ska sökas av.

– Jag vet att det är frustrerande och irriterande för pendlarna men jag hoppas att de har överseende med tanke på att vi gör det för deras skull och för att kunna bibehålla trafiksäkerheten. Vi släpper på trafiken från och med fredag eftermiddag. 

Tor Åkesson berättar att det gjordes en första insats för flera veckor sedan och arbetet tog längre tid än beräknat.

– Då var tanken att vi skulle hinna med allting på en vecka, men då flaggade hundförarna för att det var en tuff terräng för hundarna med branta slänter, mycket sly och vassa stenar. Hundarna hann inte med att söka av de ytor som de vanligtvis brukar göra. Därför gör vi ett ryck till. Vi har goda förhoppningar om att hinna med allting denna vecka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: