Annons:

Sök
Nu väntar första biovisningen i Virserum efter långa stängningen

På onsdag är det dags för den första biovisningen i Virserum sedan sportlovet 2020 och Per-Olof Paulsson är glad för att bioverksamheten kan dra igång igen. Foto: MostPhotos

Nu väntar första biovisningen i Virserum efter långa stängningen

Inte en enda filmvisning sedan den 23 februari 2020. Nu startar Virserums samhällsförening upp sin bioverksamhet igen efter långa covid-19-stängningen. 
– Det är skönt att kunna dra igång igen, säger Per-Olof Paulsson, ordförande i samhällsföreningen. 

Annons:

Virserums Bio har inte haft några filmvisningar sedan de visade den svenska filmen ”Min pappa Marianne” den 23 februari. 

Nu ska de dra igång igen efter den långa stängningen orsakat av coronapandemin. Den första filmen som visas efter det långa uppehållet är barnfilmen ”Familjen Addams 2” på onsdag, en nyhet som bion presenterade på sin Facebooksida tidigare i veckan. 

– Vi kunde ha dragit igång för några veckor sedan men det har inte funkat av olika anledningar. Det är i stort sett bara James Bond-filmen som har funnits under hösten och nu kommer det fler filmer. Vi kan köra tätare men det blir inte lika tätt som tidigare. Tidigare hade vi väl en filmvisning varje helg men det finns inte tillräckligt med filmer att visa just nu och som dessutom passar här i Virserum, säger Per-Olof Paulsson. 

Vad är det för filmer som fungerar bäst i Virserum?

– Svenska filmer och barnfilmer. Vi kör emellanåt lite amerikanska filmer men det kommer inte så mycket folk på dem. James Bond är däremot något som har funkat bra så den borde funka nu med, säger Paulsson. 

Banken betalar alla biljetter till premiären

Virserums Sparbank kliver in och betalar alla biljetter till onsdagens premiärfilm i Ordenshuset.

– Det är en öppen visning för allmänheten och banken betalar fulla biljettpriset för varje person som kommer. De som vill komma måste föranmäla sig på banken med tanke på att vi har ett begränsat antal platser. Vi har totalt 190 platser så vi får se om vi fyller salongen. Den andra filmen som vi visar är Bond. Även om vi ligger flera veckor efter premiären så går den starkt. Vi räknar med att det kommer mycket folk. 

Hur har Virserums samhällsförening påverkats av coronapandemin?

– Vi har knappt haft någon verksamhet, de två benen som vi står på är marknaden och bion. Inget har gått att genomföra så verksamheten har varit på sparlåga. 

Per-Olof Paulsson berättar att Ordenshuset i Virserum ligger ute till försäljning och det är oklart om bion kan vara kvar. 

– Vi kör året ut och vågar inte boka på mer med tanke på att vi inte vet vad som händer med lokalen. Vi äger större delen av bioutrustningen och den lokala IOGT-NTO-föreningen förvaltar lokalen. Frågan är vad som händer och vi vet ingenting. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: