Annons:

Sök
Bions framtid är oviss – inga filmvisningar inbokade för nästa år

Framtiden för Virserums Bio är osäker då fastigheten Ordenshuset ligger ute till försäljning för 1,3 miljoner kronor. Foto: MostPhotos

Bions framtid är oviss – inga filmvisningar inbokade för nästa år

Ordenshuset i Virserum ligger ute till försäljning. Vad som händer med Virserums Bio som har sin verksamhet i lokalerna är osäkert. 
– Jag vet inget om framtiden utan det hänger på vem som köper Ordenshuset, säger Per-Olof Paulsson, ordförande i samhällsföreningen som driver biografen i Virserum. 

Annons:

Ordenshuset i Virserum ligger ute till försäljning för knappt 1,3 miljoner kronor och det blir visning på i dag. 

Samhällsföreningen i Virserum driver biografen i Ordenshuset och går en osäker tid till mötes. Det är oklart vem som kommer köpa fastigheten, vad den nye ägaren har för tankar och idéer och om bion kan fortsätta bedriva sin verksamhet. 

– Vi har för avsikt att vara kvar med vår verksamhet i Ordenshuset eftersom det är en riktig biosalong med allt vad det innebär. Annars måste vi börja bygga upp allting och fixa maskinrum på annat ställe, vilket är ett stort jobb. Det finns ingen lokal med fasta sittplatser som det är på bion utan det blir i så fall stolar, säger Per-Olof Paulsson. 

Erbjudande från lokal förening

Samhällsföreningen har fått erbjudande om att hyra en lokal på Bolagsområdet i Virserum. 

Det är bara lokalerna på Bolagsområdet och Ordenhuset som har de rätta utrymmena för bioverksamhet i Virserum, enligt Per-Olof Paulsson.  

– Det är hembygdsföreningen som har hört av sig om att vi gärna får flytta vår utrustning dit. Det blir den sista utvägen om det inte går att vara kvar i befintlig lokal. Utrustningen är anpassad för den lokalen med avstånd, optik och bioduk. Vi äger biografutrustningen och kommer inte sälja maskinerna till en privat aktör. Det är inte heller så enkelt för en privatperson att starta bio så där rakt upp och ner, säger Per-Olof Paulsson. 

Inga inbokade filmvisningar 2022

Virserums Bio har visat tre filmer under hösten och kommer visa en till i mellandagarna.

– Vi har faktiskt avbokat alla barnfilmer på grund av den smittspridning som var hos de yngre för en tid sedan. Det krävs egentligen inga covidpass för de under 18 år men vi känner inte att vi kan bedriva det på ett säkert sätt. Det blir jättesvårt när det är ovaccinerade. Vi vill inte vara anledningen till att vi driver på smittspridningen. De trycks ihop och sitter tätt så vi har lagt barnfilmerna på is.  

Blir det inga filmvisningar under 2022?

– Nej, jag har inte bokat in några fler filmer på grund av det osäkra läget. Vi vet inte vad som händer med försäljningen av fastigheten. Vi kom överens med den lokala föreningen om att vi kunde boka fram till nyår, sedan blir det inga filmer som det ser ut just nu. Vi kanske kan visa några filmer under senvintern om allt löser sig, annars kommer vi nog inte igång förrän nästa höst om vi inte får en lösning på våren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: